IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12-и ден скандирания: "Оставка", "Мафия"

Запазва се традицията на спокойна обстановка и шествие до централите на БСП и ДПС

23:12 | 25.06.13 г. 3
<p>
	Момент от днешния протест в София. <em>Снимка:БТА</em></p>

Момент от днешния протест в София. Снимка:БТА

За 12-и пореден ден граждани протестират в столицата. Те се събраха на площад "Независимост" с искания за оставка на правителството и за промени в Изборния кодекс.

Протестиращите скандират „Оставка”, „Мафия” и „Червени боклуци”. Чуват се силни освирквания. Участниците в протеста развяват много български знамена и държат плакати, на които пише: „Нови политици с чисто минало, работещи за народа, открита и прозрачна политика, въвеждане на образователен ценз при гласуване”, „NОрешарски”. Надписите на други издигнати плакати гласят: "Българската полиция е достойна за уважение", „Докога да чакаме да си идете?”.

Към 19,30 часа около 2000 души се бяха събрали в центъра на София, около 20,15 ч. те вече наброяваха 3 000, съобщи пресцентърът на МВР.

В протеста участват семейства с деца. Обстановката в района е спокойна, полиция охранява сградите на Министерския съвет, на Президентството и на Народното събрание.

Традиционно след това протестиращите преминаха в шествие от Министерския съвет през Народното събрание към Орлов мост. След това те минаха по бул. "Евлоги Георгиев", по бул. „Витоша“ до централата на БСП, а после достигнаха и до тази на ДПС. Оттам протестиращите се върнаха на Орлов мост.

Повече за протестите в провинцията можете да научите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Сигурно четеш само отбрани издания собственост на Пеевски.*** на място в Пловдив, София, Варна и Бургас да видиш по-добре каква е истината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Стефан Гамизов"Нямайте съмнение, че сега в България е установена диктатура. Всичко е в ръцете на една шайка от около 500 души, до един свързани с комунистите и старите им сатанински служби за сигурност. И трите власти се доминират от хора с престъпни намерения. Законодателната от комунисти, Държавна сигурност и фашизоиди под командването на Путин. Изпълнителната от енергийната мафия, корпоративната престъпност, организираната престъпност и олигарсите. Съдебната от т.н комунистическа съдебна мафия. Практически и реално, Конституцията в България е суспендирана, (отменена) от тези престъпници-заговорници и е заменена с диктатура на обществената злоупотреба и корупция. Всичко това няма да свърши с молби към тези престъпници да спрат с насилието върху българската нация и фалшиви извинения от тях. Българската нация се намира в напълно законно състояние на неизбежна отбрана с проникнал нож много близо до сърцето й. Или тези *** ще убият нацията, или тя ще ги отстрани..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
kefal
преди 10 години
Протестите лека-полека започват да стихват. Въпреки доброто време, вчера се събрахме само 3000 човека, вече няма нищо общо с протестите от Февруари, като масовост протестите са много по-слаби. Протести има вече само в столицата, четох че във Варна вчера имало само 50 човека пред общината. Другата седмица предполагам че и в столицата протестите ще затихнат постепенно. Проблемът е че никой не знае какво точно иска да стане, едни искат връщането на ГЕРБ, други искат нови избори, трети нова конституция. Обаче, като че ли най-много са искащите да върнат ГЕРБ и това отблъсква останалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още