IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Близнашки: В митниците са нужни извънредни мерки

Да съдим за Ваньо Танов по резултатите от неговата работа, призова премиерът

13:00 | 13.08.14 г. 1
Георги Близнашки: В митниците са нужни извънредни мерки

Да съдим за Ваньо Танов по резултатите от неговата работа, призова служебният премиер проф. Георги Близнашки след заседанието на Министерския съвет.

Той обяви, че подкрепя кандидатурата, защото „трябва да се използват възможностите на доказани професионалисти“, а ситуацията в митниците определи като извънредна.

Вчера стана ясно, че Танов отново ще оглави Агенция „Митници“. Той беше уволнен преди година от ексфинансовия министър Петър Чобанов, който обясни решението с желанието на самия Танов да се оттегли по здравословни причини.

По думите на Близнашки кандидатурата на Танов предизвиква „оживление в някои среди“, но положението в митниците е „изключително тревожно“ и са нужни извънредни мерки.

„Нямаме много време да търсим силна кандидатура. Като шеф на митниците г-н Ваньо Танов се справяше много сериозно. Там трябва да влезе човек, който познава нещата“, беше категоричен Близнашки, който допълни, че „няма време за губене“.

Кандидатурата на Танов е била предложена на премиера от финансовия министър Румен Порожанов. Следващата сряда се очаква той да представи с цифри ситуацията в митниците.

Близнашки заяви, че трябва да се търсят и нови кадри в митниците, но това била дългосрочна задача.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
Баламосват простите хорица. Близашки е втори ешелон на БМБ. Факт е, че смени почти всички зам. министри и няколко областни управители, нещо, което никой до сега не си беше позволявал. Служебното правителство подготвя СЛУЖЕБНА победа на ОПГ ГРОБ. А за Танов какво да говорим? Нали точно по негово време официално регистрираните акцизни цигари паднаха драстично НАПОЛОВИНА, от 22 млрд на 11 млрд къса!! Дянков преди това увеличи акцизите, приходите се вдигнаха с 3-4%, а ЛЕГАЛНИТЕ пушачи намаляха НАПОЛОВИНА. И бандата ни обясняваше, че имало много отказали пушенето. Да де, ама на АКЦИЗНИ цигари. Та по време на ТОЯ "нов" шеф на митниците контрабандата на цигари е била увеличена ДВОЙНО. При това данните са напълно официални и всеки може да ги види. Сега явно става въпрос за бързо намиране на извънредни средства за изборите. Другите обяснения от бандата предизвикват само иронични усмивки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още