IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебният кабинет връща Ваньо Танов начело на Агенция „Митници”

Танов е единственият човек, който "може да влезе в движение" в работата, коментира служебният министър на финансите

13:01 | 12.08.14 г. 29
Служебният кабинет връща Ваньо Танов начело на Агенция „Митници”

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов, който беше освободен от предишното правителство с аргумента, че не се справя с контрабандата, се връща на поста. Това обяви на пресконференция в Министерския съвет служебният министър на финансите Румен Порожанов.

По думите му Танов е единственият човек, който „може да влезе в движение (в работата – бел. ред.) и да вкара в ред проблемите, които има агенцията”.

Финансовият министър обясни, че още днес Танов ще бъде въведен в агенцията и изрази надежда, че той ще сформира екип от експерти, които да подобрят събираемостта на приходите.

По думите на Порожанов неизпълнението на приходната част на бюджета се очертава да е около 900 млн. лв., но за това има „обективни обстоятелства”, едно от които е неизпълнението на събираемостта на приходите от Агенция „Митници”, а друго са завишените очаквания за постъпленията в хазната спрямо предходната година.

По-рано днес Порожанов коментира в интервю за БТА, че ще има смяна на ръководството в една от приходните агенции. По думите му Министерството на финансите предприема мерки, за да бъде сведено до „разумни граници“ неизпълнението на приходната част в Бюджет 2014. 

Румен Порожанов освободи Павел Тонев от поста директор на Агенция „Митници“ и назначи Ваньо Танов, съобщиха междувременно от пресцентъра на финансовото министерство. Смяната се аргументира с отчетеното изоставане на приходите, администрирани от агенцията. 

Роденият през 1958 г. в Монтана Танов завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 г. като инженер във ВИММЕС (Русенски университет "Ангел Кънчев"). От 1985 до 2007 г. работи в системата на МВР, като преминава през всички длъжности от оперативен работник до генерал-майор. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" (по-късно ГДБОП) в МВР. През юли 2007 г. подава оставка.

Танов беше директор на Агенция „Митници“ от 6 август 2009 година до август миналата година. 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

29
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
Ревизоро го върти пералнята и то яко. Не, че не ми е симпатичен, но това не може да е поведението на човек, управляващ голяма агенция. Но как да е.За милиардите-не ми се спори, не си си направил труда да прочетеш, а ми повтаряш нещо чуто от телевизора или прочетено в Дневник, а ти го говориш, все едно е цялата истина. И друг път съм давал съвети-първо четене, после мислене и накрая чак говорене. Да, Орешарски беше безгласна буква, поне пред обществото така изглеждаше. Не ми променя отношението към него. Нали искахме технократско правителство, не можем да очакваме и да са добри политици. Да-този мандат БСП се надупи на ДПС(от това излиза, че ако нещо не си доволен от това управление вината е в ДПС? Между другото-да те помоля да ми напишеш от какво точно не си доволен???). 100% съм сигурен, че са надули потока, ама ако очакваш по дъното на Черно море да струва колкото през полята, мисля си се объркал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 2 rate down comment 0
Petar
преди 9 години
Аз бих искал да видя Танов и Ревизоро да работят заедно ама те не могат да се понясят. Та мисля че те двамата за най-добри за тая работа. И наистина Танов басма не цепи. Вероятно той е с най-големите топки в момента, и да компрометиран е заради Бирата но пък в доклада си пише в Бивол, че проверката е възпрепятствана от и черно. Така че съм склонен да му вярвам умерено. Другия вариант беше като му кажат тоя го остави да си подаде оставката и да каже карат ме да работя срещу убежденията си. Както и да е. Със здраве и дано останат хора в тая държава до изборите :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 3 rate down comment 0
Petar
преди 9 години
Никакъв експерт не съм. Понаучи ме живота. Това дето ти казвах 10 си беше образно казано. Сега предполагам сме достатъчно големи вече да ме разбираш кога хвърлям по нещо в повече. И ти да ти кажа си един от малкото останали фенове на Орешака. Това беше най-безгласната буква а уж беше премиер. Не можеше да прочете имената на министрите че му го бяха дали 5 минути преди да се качи на трибуната. И когато правителството е с мандата на БСП според мен е на БСП с голямо надупване на ДПС. А за линковете мисля че няма смисъл те сами си казаха кога какво теглят и те станаха около 8 млрд. И като казвам надуха цените 3 пъти за потока го казвам не защото аз съм го изчислявал а зашото за западна европа трасето ще струва около 1млрд а у над 3,5 млрд WTF - ама компресорни станции ама чудо :) И пак казвам с най-добри чувства защото всички искат само да се караме и да не сме единни за да ни управляват по лесно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 0 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
смяташ ли, че министърката на младежта и спорта ми е харесвала? Не съм я коментирал щото честно не знаех как-тя ме оставяше безмълвен. Но съм коментирал примерно външната политика и колко съм бил против нея. Между другото-по заловени цигари и наркотици последните що годе читави митници са по време на Тройната коалиция(разгледай НСИ)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 0 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
абсолютно, Петре:) Не съм видял, че си ми писал, съжалявам за забавянето:) А твоите милиарди гледам са спаднали на 8(щото преди казваше 10):) И имаше навика да ме игнорираш като те карам да се обосновеш. Хайде сега-дай ми линкове за 8 милиарда:)И сега съм фен на Орешака. Даже голям фен. Като осъзнавам грешките му. Между другото-за някои неща си прав. Правителството не даваше много много обяснения(не знам що го кръсти на БСП, щото за мен беше на ДПС, ама как да е). Ще приема мнението ти(щото предполагам си виден експрет в областта) и ще приема, че е надут Южен Поток. Ама аз не разбирам нищо от това. Всичките натворени глупости в 12 без 5 бяха...ще кажа просто, че бяха грешка, за да не ползвам други думи.И тук(няма как да ти покажа постовете ми от преди изборите 2013) съм казвал не веднъж-проблема на БСП е, че не е лява партия. Именно за това съм фен на това правителство-щото беше доста по-ляво от всичките след 97ма. Ако смяташ обаче, че няма за какво да го критикувам-бъркаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 2 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 9 години
вие викате 4е от народа зависи хахах нищо не зависи от вас като само ножа е сигурен за вас
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 0 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 9 години
тва да си агент от службите и с предци партизани си *** века....квото и да оплетеш побратимите пак ще те сложат да лапкаш...колкото и да си некадърник и крадец уволнение нема..нема ни пенсия ни нищоооо до гроб 4е крадеш също като дебелия дето мама е била собствени4ка на тото а дедо на ДС на4алник нема махане...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 6 rate down comment 7
Stone_Kold
преди 9 години
*** си е.........кой как може да напуска потъналия кораб булгария.......кой има дълбоководен костюм нека остане и да краде каквото може аз немам и само 4акам пиленцето да кацне и сбогом татковино мила родино кой искма да се радва на безумно красивата природа трева и пилета моля нека си пропилява живота
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 12 rate down comment 0
Petar
преди 9 години
Календаре здравей Приятелю (това е с най-добри чувства). До последно ги защитаваше твоите и линкове ми искаше ама нямаше нужда те хората ги докараха до 8 милиарда :). БСП човек показаха че не метаморфоза ами направо са са се телепортирали в бъдещето. на никого нищо не казваха, обяснения не даваха, правеха всичко под масата. Южен поток го надуха 3 пъти, уволиха хората в 12 без 5 и оная Деската половин час преди да и бият дузпата пусна да се строи на Паша Дере. Е такова нещо никой не беше очаквал ама и това видяхме човек. Затова ти казвам че комунистите нямат нищо общо с тая подла *** която се събра около Станишев и управляваха последната година. Ти защитаваш може би някакви идеали но тия просто не са ги чували братче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 4 rate down comment 6
studioaa
преди 9 години
Въобразяваш си, не понасям нито отрепките от позитано 20, нито тези герберугите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още