IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваньо Танов: Цялата работа на митниците е блокирана

Някой се страхува от разкритията за агенцията, смята новоназначеният директор на Агенция „Митници“

09:50 | 14.08.14 г. 1
Ваньо Танов: Цялата работа на митниците е блокирана

Заварих митниците в ужасно състояние, цялата работа на агенцията е блокирана. Това каза пред "Нова телевизия" новоназначеният директор на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

Според него сега митниците са на ниво 90-те години като е направено така, че всички структури да са неработоспособни.

Директорът на Агенцията коментира, че има определени хора, които имат полза от блокаж на митниците. Явно тези хора се страхуват, че нещата ще излязат наяве и стоят зад недоволството срещу назначаването му, смята Танов.

Той посочи, че много текущи въпроси са оставени нерешени. „Има много битовизми – няма нито една проведена обществена поръчка, всички договори са изтекли. Цялата работа на митниците е блокирана”, заяви Танов, който отчете драстично намаление и на приходите.

„Милиони левове не са постъпили при ръст на потреблението, излизане на Европа от кризата и чувствително оживление на вътрешнообщностната търговия. Ръст и раздвижване има в целия ЕС и в България, а в същото време резултатите са такива“, аргументира се Ваньо Танов.

За част от откритите нередности той смята да сезира прокуратурата.

Като пример Танов посочи, че има фирми, чиито гаранции са блокирани „в една банка“, те продължават да извеждат акцизни стоки, при положение, че няма да се заплати акцизът. Кои са началниците, които позволяват това, попита той.

Според директора на митниците в нощта преди той да поеме агенцията са правени назначения и преназначения.

Танов беше категоричен, че не покровителствал никого, докато е бил на работа в митниците. Той обясни, че не планира да се оттегли, въпреки недоволството срещу него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Хах :) Ествствено че ще е блокирана. авдно се доказа че доскоро управляващите имат интерес от това. Е сега Г-н Танов трябва да вземе в ръше тази така важна за страната институция.http://iconomicabg.blogspot.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още