IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на ДКЕВР и един от заместниците му подават оставки

Еленко Божков все още не е решил дали ще направи същото

16:52 | 28.08.14 г. 3
Председателят на ДКЕВР и един от заместниците му подават оставки

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев и неговият заместник Лиляна Младенова подават оставки, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Това е станало днес след разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

Другият зам.-председател на комисията, който също бе поканен от служебния кабинет да се оттегли от ръководството на регулатора, все още не е оповестил своето решение. Правителството настоява Еленко Божков да бъде отстранен като член на ДКЕВР поради съмнения за конфликт на интереси.

Оставките на трима членове на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, включително на председателя Боян Боев, бяха поискани вчера от енергийния министър с аргумента, че това ръководство на Комисията е направило твърде много грешки през последните 1-2 години.

По-рано днес ръководството на ДКЕВР отказа да подаде оставка с мотив, че не са налице обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР, преди да бъде оценен реалният положителен ефект от предприетите действия от Комисията в сегашния й състав.

Премиерът Георги Близнашки пък коментира, че този състав на ДКЕВР носи огромна вина за тежкото положение в енергетиката и обществото отдавна е снело своето доверие от него.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 1
popo323
преди 9 години
Ако комунистите искаха нещо да променят , имаха повече от година да променят договорите и за американските централи и лицензи да отнемат . Къде остана Белене за което профукаха 12 милиона за безсмислен референдум ? При тях всичко беше кражби , евтин популизъм и трупане на дългове .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
popo323
преди 9 години
Какво значение има кой ще уволните и кои ще бъдат новите там. На подобни длъжности обикновено се поставят най простите и най послушните хора . Те никога не защитават правата на потребителите . Те винаги са там за да обслужват послушно интересите на тези които са на власт и партийните им интереси . Поради това , че на подобни постове са изключително прости хорица ,те знаят , че запазването на заплатките и подкупите които ще получат е най важното за тях .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
hagan
преди 9 години
всеки който тръгва срещу американските компании и фотоволтаиците ще бъде ликвидиранще видите че договорите няма да бъдат помръднати от 10 дерета вода ще бъде докарана да се каже че договорът не може да се променяние сме колониална държава на западни и наши олигарси
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още