IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето станции на "Български пощи" работят на загуба

Към август дружеството е на печалба от 250 хиляди лева, каза новият изпълнителен директор на дружеството Станислав Дочев

16:56 | 04.09.14 г. 2
Повечето станции на "Български пощи" работят на загуба

Повечето пощенски станции на "Български пощи" работят на загуба. Това заяви пред БНР новият изпълнителен директор на дружеството Станислав Дочев.

„Има пощенски станции, които са на печалба, но по-големият брой са на загуба. 2 008 от всичките 2 981 станции са на загуба", каза той. И допълни, че има амбиция да подобри икономическите показатели от дейността на "Български пощи".

Въпреки че за последните седем месеца няма съществени промени в състоянието на дружеството, финансовите показатели са позитивни, каза Дочев. Към август дружеството е на печалба от 250 хиляди лева, която се дължи на приходи от компенсации, получавани като държавна помощ и от продажба на неоперативни активи, обясни той.

Подобряването на ефективността в управлението на финансовите потоци на дружеството Дочев определя като свой приоритет. "Считам, че тези пари, с които евентуално бихме могли да разполагаме, би следвало да се използват по по-ефективен начин за въвеждане на нови системи на работа", каза той. 

Подобряване ефективността на администрацията също е един от приоритетите, става ясно от думите му.

Той увери, че малко над 11 хиляди души работят в момента в "Български пощи" и не се предвиждат съкращения. Повишаване на заплатите беше извършено преди половин година с 6%, при финансова възможност, ще се повишат отново, каза още Дочев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
kane
преди 9 години
...3 те трябва просто да съществуват и служат на цялото общество и държавни структури.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
kane
преди 9 години
Държавните пощи и други компании не трябва:1. В никакъв случай да се дават на алчните частници2. Не трябва да бъдат разглеждани като частни. т.е да се очаква те да са "ефективни" и "на печалба"ФАШИЗМА/ по модерно му викат капитализъм/ е утопия за ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още