IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предварителните заявки за новите модели iPhone достигнаха 4 млн. в първия ден

Очаква се продажбите да надхвърлят 10 млн. през първия уикенд след пускането им на пазара

22:35 | 15.09.14 г. 2
<p>
	Новите модели iPhone 6 Plus и&nbsp;iPhone 6. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новите модели iPhone 6 Plus и iPhone 6. Снимка: Ройтерс

Много от желаещите да се сдобият с новите модели на смартфона на Apple iPhone ще трябва да почакат до следващия месец, след като американската компания се похвали, че е получила рекордните 4 млн. предварителни заявки само в първия ден.

От компанията заявиха, търсенето изпреварва значително предлагането на новите iPhone 6 и iPhone 6 Plus, които разполагат с по-големи екрани и по-дълъг живот на батерията. Доставките на предварителните поръчки ще започнат в петък и ще продължат до октомври, предава Ройтерс.

Според анализатори броят на предварителните заявки показва, че продажбите ще надхвърлят 10 млн. през първия уикенд от пускането на новото бижу на Apple на пазара.

"Ако приемем, че предварителните заявки са отговорни за 40 на сто от първите продажби за iPhone 5 през уикенда, това би означавало, че продажбите на iPhone 6 и 6 Plus през уикенда може да бъдат около 10 млн.", посочиха анализаторите от Wells Fargo.

Около 2 млн. предварителни поръчки бяха получени за iPhone 5 в първите 24 часа след пускането в продажба през септември 2012 г. Apple продаде 5 млн. броя от модела през първия уикенд.

Само през първите три дни от пускането на iPhone 5Ss и 5Cs Apple продаде 9 млн. копия през миналата година. Тогава от компанията не разкриха какъв е бил обема на предварителните заявки за тези телефони.

Експертите от Raymond James заявиха, че очакват продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus да достигнат 9 млн. през първия уикенд.

"Apple ще продава всеки iPhone който може да произведе поне до октомври. Поради това първите продажби през уикенда обикновено са по-показателни за доставките от търсенето", казаха те.

Според анализаторите от Janney Capital Markets големият брой на предварителните поръчки се дължи на "голямото търсене" за смартфони с по-големи екрани. Брокерската къща повиши очакванията си за продажбите до 37,4 млн. единици за текущото тримесечие и до 60 млн. за тримесечието, което ще приключи в края на декември.

"Ние вярваме, че значителното търсене дори ще се пренесе в първото и второто тримесечие на 2015 г. с оглед на необходимостта от време за отговаряне на заявките от Китай", коментираха на свой ред експертите от Barclays.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Предварителните заявки в България започнаха от вчера и са в рамките на 2400 - 3400 лв. за различните версии.Да отидеш да си купиш същия модел (отключен) до Великобритания ще ти излезе доста по-евтино.Made in BG
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Stoqn_Trakiev
преди 9 години
Един хубав телефон а андроид върши дори по добра работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още