IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: Индия е най-перспективният далечен пазар за българския туризъм

Продуцентът на Боливуд Рамджи Натараджан планира да снима още 10 филма в България

21:49 | 23.11.15 г. 6
Ангелкова: Индия е най-перспективният далечен пазар за българския туризъм

Индия е един от най-перспективните далечни пазари за България, коментира българският министър на туризма Николина Ангелкова по време на среща с държавния министър на туризма и гражданската авиация на Индия Махеш Шарма в Делхи.

От своя страна Шарма отбеляза, че акцент в бъдещото сътрудничество между двете страни може да е откриването на директна авиолиния , която да свързва София с Делхи, Мумбай, Калкута и Амритсар и да се превърне в предпоставка за сериозен пробив на индийския туристически пазар, пише пресцентърът на Министерството на туризма.

С откриването на тези дестинации България може да стане авиационен център, от който туристите лесно да стигат до други дестинации в Западна Европа или САЩ. 

България ще е домакин на кръгла маса в началото на 2016 г. за набелязване на конкретни мерки за насърчаване на туристопотока с Индия и с участие на представители на едни от най-големите индийски фирми в областта на туризма, стана ясно още след срещата.

Двамата министри подкрепиха и идея за организиране на дни на България в Индия и на Индия у нас, което също е добър начин за сближаване на двата народа и реклама на възможностите за туризъм.

Необходимо е още и сключването на ново споразумение за двустранно сътрудничество с конкретни стъпки за стимулиране на туризма, коментираха Ангелкова и Шарма.

По време на визитата си в Делхи Николина Ангелкова участва и във форум за насърчаване на туристопотока между двете страни и инвестициите в областта на туризма, организиран от Федерацията на индийските търговски камари (FICCI), която обединява най-големите представители на индийския  бизнес.

Българският министър съобщи, че Министерството на туризма е в процес на разработване на инвестиционна карта на България и че новосъздаденото ведомство цели да се превърне в one-stop-shop за големи инвеститори, за да гарантира максимално облекчаване на административните процедури, свързани с реализирането на големи инвестиционни проекти.

Топ продуцентът на Боливуд Рамджи Натараджан, който снима у нас филмови продукции заедно с три от най-големите имена на индийския екран – Шарук Кхан, Аджай Девган и Каджол, отбеляза, че предстоят да се заснемат още 10 боливудски филма в България. През декември в киносалоните на Grand Cinemas ще бъде показан и имиджовият клип за България. 

Индия е пазар с население от 1,2 млрд. души и страната ни има реалния шанс да разшири позициите си на него, отбелязват от Министерството на туризма. През миналата година за снимки на своите филми в България бяха някои от най-големите индийски филмови звезди Аджай Девган, Шарук Кхан и Каджол, което засили интереса към страната ни.

Увеличение на интереса има и според статистиката – броят на индийските туристи, посетили България през 2014 г., е над 8400, което е с близо 60% ръст спрямо предходната година. Индийските туристи се интересуват предимно от нашите исторически обекти, спа услуги, шопинг и сити турове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 1
Patilan
преди 8 години
Когато фактите говорят, и боговете мълчат бяха казали. Очевидно е че БГ туризма не става за европейци, така че се преоринетираме към възможно най-непретенциозният народ. След Индия остава единствено Банглдеш... и две три племена в Амазония.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Patilan
преди 8 години
Защото Америка е населена предимно с бели хора, но дори и черните им имат по-високи изсквания от Ангелкова. Единственито които могат да ни се вържат на *** наречена Черноморие са *** и други такива...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
bigiadri
преди 8 години
Само разходки и харчене на народни пари! Всяка власт си прилича по това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
Илко
преди 8 години
Айде пак фантастични истории , а защо не е САЩ , нали са богати и са ни "партньори" ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Мда, тая иска да довлече натуралните *** на тълпи! А аз мислех че Марс ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още