IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът свиква КСНС по темите бедност и демографска криза

Програмата на ГЕРБ и "Обединени патриоти" е сериозно отстъпление от техните предизборни ангажимент, твърди Корнелия Нинова

16:31 | 25.04.17 г. 1
<p>
	Корнелия Нинова. <em>Снимка: Пресцентрър на БСП</em></p>

Корнелия Нинова. Снимка: Пресцентрър на БСП

Президентът Румен Радев е приел предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по темите бедност и демографска криза. Това съобщиха от пресцентъра на партията след консултацията при президента за съставяне на правителство.

От БСП са категорични, че като втора политическа сила остават опозиция в 44-тото Народно събрание и ще бъдат алтернатива на управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти, ако те съставят кабинет. 

„Оценяваме програмата на ГЕРБ и "Обединени патриоти" като сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти“, се посочва в съобщението от пресцентъра на червените. 

Според Корнелия Никова патриотите и ГЕРБ са се отклонили от първоначалния си курс с решението си да направят минималната пенсия 300 лв. Затова от БСП са предложили на президента да свика КСНС. Нинова цитира данните на Евростат, че всеки трети българин живее в тежки материални лишения.

След срещата с държавния глава тя обяви, че БСП ще търси национално съгласие по вътрешните теми, както и за националната сигурност и председателството на ЕС.

Предстои "БСП за България" да внесе нови законопроекти, които на 100% изпълняват предизборните им ангажименти.

Не е повдиган въпросът за участието на Деница Златева в кабинет на Бойко Борисов, каза още Нинова в отговор на въпрос.

Тя допълни, цитирана от БТА, че за БСП това е принципен въпрос и припомни, че имат политическо решение да не участват в голяма коалиция поради различията в програмите.

В момента при държавния глава за консултации са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
scott
преди 6 години
тоя кснс е излешен и слабоефективен. не мож да спрете нито едното, нито другото.щот управлението е причината, а поводъ - отворена граница и по-добро, макар и несигурно бъдеще в чужбина. а вий, управлеващите, нема се промените. пропускай и дай следащото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още