IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават политическите консултации с президента

Днес по обяд на "Дондуков" 2 отиват БСП и ГЕРБ

08:43 | 25.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Президентът пожела вчера на Обединените патриоти стабилност и управление в 4-годишен мандат. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Президентът пожела вчера на Обединените патриоти стабилност и управление в 4-годишен мандат. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Днес продължават политическите консултации, които президентът Румен Радев стартира в рамките на конституционната процедура преди да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Припомняме, че вчера на "Дондуков" 2  бяха три от парламентарно представените политически сили в 44-ото Народно събрание - „Воля“, ДПС и „Обединени патриоти“. Първи по реда си минаха хората на Веселин Марешки, като най-малобройна политическа сила в новия парламент.

Днес държавният глава ще продължи консултациите с представителите на парламентарната група на "БСП за България", които са поканени от 13.30 часа, съобщава БНТ. От 15.00 часа на консултации са поканени представителите на парламентарната група на ГЕРБ.

Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена партия - ГЕРБ. Очаква се това да се случи до края на седмицата.  Коалиционното правителство може да бъде одобрено от парламента на 4 май.

Имената на министерствата и структурата на Министерския съвет от гледна точка на портфейли ще останат без промяна. Това коментира бившият финансов министър в предишния кабинет на ГЕРБ Владислав Горанов след преговори с Обединените патриоти вчера.

Днес президентът Румен Радев ще открие и ежегодния форум за технологии, иновации и инвестиции Webit. Участниците в осмото издание, което ще продължи до 26 април, ще обсъждат маркетинга и иновациите, мобилността, изграждането на „умни" градове, дигиталната трансформация, както и „облачните услуги", киберсигурността и безопасността на личните данни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още