IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕС планира да регулира трафика на дроновете от 2019 г.

Подобно на въздушния трафик операторите на дронове ще искат разрешение за полет, ще получават одобрение и ще ползват определени маршрути

17:49 | 16.06.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейският съюз (ЕС) планира да регулира трафика на дронове от 2019 г., пише онлайн изданието euractive.com.

Днес регулаторът за управление на въздушния трафик на ЕС е внесъл необходимите предложения за затягане на правилата заради динамиката на пазара на дронове в Европа.

Според регулатора ЕС трябва да изгради силен и безопасен пазар на услуги, свързани с дронове, до 2019 г., като приеме водещата роля в света в разработването на рамката, в която да се развива този пазар.

Предложението на въздушния регулатор ще се ползва от Европейската комисия като основа за разработването на законодателство в сферата.

Предлага се да има и задължителна електронна регистрация на всички дронове, както и електронна идентификация.

Целта е трафикът на дронове в ЕС да се регулира подобно на въздушния трафик, като операторите на летателни апарати ще трябва да искат разрешение и са получат одобрение. Те ще трябва да пускат машините и по определен маршрут.

Изданието припомня, че се засилват призивите от авиоиндустрията и други икономически групи да се приеме регулаторна рамка за дроновете заради серия от инциденти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Dimat
преди 7 години
Ами,след като регулира кривината на краставиците,колко му е!Чакаме ,най-после от този ЕС,инцидентна проява на умно решение!По случй,на този случай,трябва да уредим масово разформироване на този развъдник на малоумия!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
eagle2008
преди 7 години
И кои са тези серии от инциденти, ако мога да попитам? до момента няма нито един регистриран и потвърден инцидент, нито една жертва на "дрон"! За това пък хора умират в автомобилни катастрофи всеки ден... но не виждам действия за регулиране и затягане на правилата там!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още