IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите не освободиха от отговорност ръководството на Фонд имоти АДСИЦ*

В оспорвано гласуване пенсионните фондове и спекулантите са надделяли над мениджърите учредители, събирайки 50,55% от гласовете

16:00 | 31.05.11 г.
Акционерите не освободиха от отговорност ръководството на Фонд имоти АДСИЦ*

След оспорвани гласувания на общото събрание на акционерите във Фонд имоти АДСИЦ, пенсионните фондове и спекулантите са надделяли над учредителите, събирайки 50,55% от гласовете, показва протоколът от общото събрание на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. Събранието бе проведено вчера.

Общо на събранието са били представени собствениците на 14 175 294 акции или 60,59% от капитала.

*В началото на събранието е бил представен анекс към договора между дружеството и изпълнителния директор Веселин Генчев, според който анекс, отпадат неустойките в полза на Генчев по силата на членове от 16 до 20 на договора. След запитване на Investor.bg, анексът бе изпратен до редакцията от Веселин Генчев. Неустойката в размер на 10% от активите на фонда можеше да възлезе на близо 8 млн. лв.

Акционерите са приели годишният доклад на Съвета на директорите за 2010 г. с 50,47% "за" и 49,53% "против", като това е била първата точка от дневния ред.

Втората точка е бил отчета на директора за връзка с инвеститорите през 2010 г., като той е приет с 49,63% "за", 43,25% "против" и 7,12% "въздържали се".

Докладът на одитора за 2010 г. е одобрен с 49,45% "за", 43,43% "против" и 7,12% "въздържали се".

По четвърта точка от предложения от Съвета на директорите дневен ред, несъгласието на акционерите е взело връх и годишният финансов отчет за 2010 г. не е бил приет след 49,45% "за", 50,18% "против" и 0,37% "въздържали се".

Отчетът на одитния комитет за дейността през 2010 г. е бил 5-та точка и е отхвърлен след 49,45% "за" и 50,55% "против".

Членовете на Съвета на директорите не са освободени от отговорност за дейността си през 2010 г. отново с 50,55% от гласовете. Това са Веселин Генчев, Ивайло Асенов и Владимир Велинов.

Предложението на СД за избор на регистриран одитор за 2011 г. в лицето на Нели Шопова-Георгиева е отхвърлено с 50,55% от гласовете.

Предложението да не бъде разпределян дивидент за 2010 г., тъй като дружеството е отчело загуба от 1,05 млн. лв., е прието с 49,45% "за", 43,81% "против" и 6,75% "въздържали се".

С по 50,55% са отхвърлени предложенията за освобождаване от СД и от Одитния комитет на Ивайло Асенов и за избора на Валдер корп на негово място, като упълномощен представител на Валдер корп да бъде отново Ивайло Асенов.

Точка 11 от дневния ред, а именно преизбиране на Веселин Генчев и В и В Интернешънъл ООД (с представител Владимир Велинов) за срок от 5 години, не е била приета, след като 50,55% са гласували "против".

Като част от 12 точка - "Разни", акционерите са отправили въпроси към ръководството.

Акционерът Виктор Грилихес е поискал информация относно насоките на управление на дружеството. Владимир Велинов е отговорил, че информацията за всеки от проектите на дружеството е оповестявана своевременно и към настоящия момент не е настъпила конкретна промяна, свързана с тях. Развитието на проектите на дружеството неминуемо е повлияно от тенденцията през последните няколко години за рязък спад в цените и в търсенето на недвижимите имоти в страната.

Ивайло Пенчев Пенев, пълномощник на ИД Елана Високодоходен фонд АД, ДФ Елана Балансиран Евро Фонд, и ДФ Елана Балансиран Долар фонд е поставил въпроси относно процеса по отдаване под наем на сградата на бул.Цариградско шосе и развитието на преговорите с кредитиращата банка. Веселин Генчев е отговорил, че през изминалата година за сградата на бул. Цариградско шосе са водени преговори за отдаването под наем на цялата сграда, но непосредствено преди окончателното финализиране на сделката преговорите бяха прекратени по решение на потенциалния наемател. Към настоящия момент дружеството продължава да търси варианти за отдаване под наем на сградата, за което води преговори за наемането на площи от сградата, но все още преговорите не са приключили.

По отношение на преговорите с кредитиращата банка, г-н Генчев отговори, че към момента се водят преговори за подписване на споразумение към договора за кредит, но все още такова не е подписано.

Основните активи на Фонд имоти АДСИЦ са бизнес сгради на ул. Раковски и бул. Цариградско шосе в София, както и ваканционен проект в Боровец.

За сградата на ул. Раковски дружеството преговаря с Европейската комисия и Европейския парламент.

За последните 12 месеца акциите на Фонд имоти АДСИЦ поевтиняват с 56% до 0,14 лв. за акция и 3,37 млн. лв. пазарна капитализация.

*обновено в 16:20 ч. с анекса към договора с изпълнителния директор

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още