IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не вписаха предложените от ПОД Алианц точки към дневния ред на ОС на Фонд имоти

Търговският регистър е разгледал молбата след изтичането на законовите срокове

12:06 | 20.05.11 г. 3
Не вписаха предложените от ПОД Алианц точки към дневния ред на ОС на Фонд имоти

Търговският регистър към Агенцията по вписванията е отказал вписването на предложенията от пенсионните фондове на ПОД Алианц България към дневния ред на общото събрание на Фонд имоти АДСИЦ, насочени към отпадане на защитите от превземане на АДСИЦ-а, показа справка на Investor.bg.

Молбата на ПОД Алианц България е била внесена на 13 май 2011 г. (петък). Предложенията за промени в дневния ред обаче трябва да бъдат вписани не по късно от 15 дни преди общото събрание, което е насрочено за 30 май 2011 г.

Заявлението е разпределено за разглеждане от длъжностно лице по регистрацията на 19.05.2011 г., когато вече е било късно да се спазят законовите срокове.

"В случая следва да се представят и документи от които да е видно, че Пенсионноосигурително дружество Алианц България АД е представител на акционерите, отправили предложението", е другият мотив на Търговския регистър.

Вероятно Агенцията по вписванията не вярва, че ПОД Алианц България има право да представлява пенсионните си фондове.

Първото искане на пенсионните фондове за промяна в устава бе максималният размер на разходите за управление на дружеството да не надхвърля 2% от собствения капитал годишно, освен в годините, когато е осъществена продажба на актив.

Второто предложение за промяна в устава бе възнагражденията на всички обслужващи дружества, взети заедно, да не надхвърлят 2% от собствения капитал годишно, освен в годините, в които е осъществена продажба на актив.

Друго предложение бе уставът на дружеството, както и прекратяването и преобразуването му, да се решават с мнозинство от 2/3 плюс 1 акция.

Също така се предвиждаше освобождаването от длъжност на действащи членове след изтичане на техния мандат, както и предсрочното освобождаване на членове на Съвета на директорите, да се приемат с мнозинство от 1/2 плюс 1 глас. В момента тези решения се вземат с мнозинство от 4/5 от присъстващите акционери.

В момента ръководството на дружество има право да прехвърля до 1/3 от активите си без решение на акционерите, като това е нормативно ограничение. От фондовете на Алианц България предлагат ръководството да решава само, ако сделката е на стойност 1/10 от активите на фонда.

Също така се предлагаше овластяване на Съвета на директорите на Фонд имоти АДСИЦ да продаде сградата на ул. Раковски 124 в София за не по-малко от 8,1 млн. евро без ДДС.

Предлагаше се още, ако Веселин Генчев бъде преизбран за член на Съвета на директорите, от договора му да отпадне клаузата, касаеща персоналното му обезщетение.

Проучване на Investor.bg показа, че Веселин Генчев ще получи 8 млн. лв. ако бъде освободен или бъдат изпълнени няколко други условия, като например някой да придобие пряко или косвено 25% от акциите на фонда за една година.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
VBT
преди 12 години
Предложенията на Алианц ми се струват доста смислени и в интерес на миноритарните акционери също.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
marinbg
преди 13 години
Тук проблема не е в чиновниците а в Алианц...! :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
kat123
преди 13 години
Българските чиновници са и*иоти........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още