IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ извади ФНИБ АДСИЦ от всички индекси

Причината е спирането на търговията с акции на дружеството, докато бъде осъществено намалението на броя на акциите му

09:05 | 24.02.16 г.
Автор - снимка
Редактор
БФБ извади ФНИБ АДСИЦ от всички индекси

Съветът на директорите на БФБ-София АД извади Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (ФНИБ) от индексите SOFIX, BGBX40, BGTR30 и BGREIT, считано от 24 февруари 2016 г., сряда.

Причината е, че търговията с емисията е спряна, тъй като акционерите на дружеството гласуваха за тройно намаление на броя на акциите и тройно увеличение на номиналната стойност на всяка от тях.

Търговията с акциите на ФНИБ е спряна до постъпване на уведомление от Централен депозитар АД за регистриране на промяната в номиналната стойност на акциите на дружеството.

Мястото на ФНИБ в състава на SOFIX ще се заеме от Еврохолд България АД, в BGBX40 - от Актив Пропъртис АДСИЦ, в BGREIT от - Експат Бета АДСИЦ, а в BGTR30 от - Елана Агрокредит АД.

Ако промяната в номиналната стойност на акциите се осъществи бързо, е възможно още през март ФНИБ да бъде върнат в индексите. В противен случай ще се чака септември, когато е следващото определяне на състава на индексите.

Промяната в SOFIX вероятно няма да се отрази на борсовата търговия, защото фондовете на RBS, който следваха индекса, бяха закрити през 2015 г.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още