IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благоевград-БТ с 43% ръст на продажбите за тримесечието и печалба от 3,9 млн. лв

Ръстът на продажбите за полугодието е 37%, а печалбата за периода е в размер на 8,6 млн. лв.

15:30 | 27.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Благоевград-БТ с 43% ръст на продажбите за тримесечието и печалба от 3,9 млн. лв

Приходите от продажби на Благоевград-БТ АД през второто тримесечие нарастват с 43% на годишна база до 66,533 млн. лв.

Дружеството отчита нетна печалба в размер на 3,916 млн. лв. спрямо загуба от 319 хил. лв. година по-рано, показва отчетът на компанията, публикуван чрез БФБ.

За полугодието продажбите се увеличават с 37% на годишна база до 130,116 млн. лв., а печалбата е 8,609 млн. лв. при загуба от 947 хил. лв. преди година.

Продажбите само на продукция отчитат същите ръстове на годишна база за второто тримесечие и полугодието до съответно 64,895 и 127,361 млн. лв.

Разпределение на приходите от продажби за полугодието по основни продукти, услуги, и пазари:

Таблица: Благоевград-БТ

През второто тримесечие на 2012 г. дружеството продължава работата по инвестиции, свързани със закупуването на нови линии за производство на цигари, нова линия за производство на филтърни пръчки и изграждането на складови помещения, се казва в междинния доклад за дейността на тютюневата компания.

През отчетния период е завършен и въведен в експлоатация склад към Филтърен цех на обща стойност 821 хил. лв. Въведени са в експлоатация и две от машините в новата производствена линия за супер-слим цигари на обща стойност 8,402 млн. лв., както и е приключило преустройството на съществуваща линия за  производство на филтърни пръчки, се казва в доклада.

През изтеклото тримесечие Благоевград-БТ направи инвестиции чрез покупка на акции в Булгартабак-Трейдинг ЕАД на стойност 1,416 млн. лв. Впоследствие след взето решение от Съвета на директорите на Булгартабак-Трейдинг ЕАД за увеличение на капитала на дружеството, Благоевград-БТ инвестира 50 млн. лв. чрез закупуването на акции в капитала на  Булгартабак-Трейдинг АД, се казва още там.

Акциите на Благоевград-БТ поскъпват с 31% за последните 12 месеца до 44,50 лв. за брой и 120,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още