IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елфарма АД е разпродало Доверие обединен холдинг до 79 ст. за акция

Дружеството е продало 2,7% от холдинга със загуба от 47% в рамките на около месец

15:58 | 03.09.12 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Елфарма АД е разпродало Доверие обединен холдинг до 79 ст. за акция

Елфарма АД е продало 504 602 акции (2,7% от капитала) на Доверие обединен холдинг АД при средна цена от 0,788 лв. за брой с дати на сетълмент от 6-ти до 13-ти август 2012 г., показват публикувани от акционера данни.

Така загадката кой е продавач - Елфарма, Софарма, Телсо, Телекомплект или пенсионните фондове на Алианц България, е разгадана.

В края на юни същото дружество купи 733 838 акции (3,9% от капитала) на Доверие обединен холдинг АД по емисионната цена от 1,48 лв. за акция при увеличението на капитала. Тоест загубата само за малко повече от месец е 47%.

Между покупките и продажбите на Елфарма АД има и втора разлика, освен цената на която са осъществени. А именно, че в единия случай парите постъпват в Доверие обединен холдинг (при покупките на акции от увеличението), а при продажбите парите постъпват в сметките на Елфарма, като различни други инвеститори купуват книжата.

Изпълнителен директор на Елфарма АД е Огнян Донев. Той е изпълнителен директор и на Софарма АД. Самата Софарма е купила 57 828 акции на Доверие обединен холдинг АД при средна цена от 0,796 лв. за акция в сделки от 6 до 10 август 2012 г.

Остава само да гадаем какво е предизвикало бързата промяна в поведението на Елфарма АД, като Огнян Донев не коментира темата.

*Коментаторът Монти излага хипотезата, че делът на Елфарма и другите свързани лица е бил над 50% от капитала на Доверие (в резултат на увеличението на капитала) и акциите са продадени, за да не бъде отправено търгово предложение. Хипотезата е изложена в темата за Доверие обединен холдинг във форума на Investor.bg.

Акциите на Доверие обединен холдинг АД поевтиняват с 69% за последните 12 месеца до 0,775 лв. за брой и 14,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Холдингът отчете 2,7 млн. лв. консолидирана загуба за първото полугодие на 2012 г.

* Обновено в 16:50 ч.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
grozna_jaba
преди 11 години
Мда, всичко около него е съмнително и въртеливо:) Сега след като продадоха с партньора му Павлов Труд и 24 часа, трябва да се мислят нови схеми за пране на пари и натрупване на съмнителен капитал:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
topgazar12
преди 11 години
Продължава лудото пране на пари на Донев. Този човек гледа да направи като за последно далаверките, защото срещу него се водят дела и не иска да ги изгуби. Според мен се отървава от всички доказателства, които могат да го свържат с укриване на данъци и пране на пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
evstaki_ivanov
преди 11 години
Цялата работа ми мирише на поредната мащабна далавера, дирижирана под ръководството на господин Огнян Донев. Много разлики има в цените между покупките и продажните. Чудя се може ли да се проследи движението на парите по сделката със съответните документи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
market trends
преди 11 години
Донев пак прави някаква врътка,няма логика преди няколко месеца да купи акции на Доверие на цена 1,40 лв. и сега само няколко месеца по-късно да ги продаде за 0,79 лв. на акция,това е голяма загуба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още