IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елит Петрол ще рефинансира кредити от КТБ и ЦКБ за близо 70 млн. долара

Дъщерното дружество на Петрол е сключило договор с Кристъл Асет Мениджмънт, което да осигури новото финансиране

11:31 | 21.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Елит Петрол ще рефинансира кредити от КТБ и ЦКБ за близо 70 млн. долара

Елит Петрол АД, дъщерно дружество на Петрол АД, е сключило договор за поемане на чужд дълг и суброгация (заменяне на кредитор – бел. ред.) с Кристъл Асет Мениджмънт ЕООД, което да рефинансира задължения по синдикиран кредит на Елит Петрол, отпуснат от КТБ и ЦКБ на стойност 54,136 млн. долара към 18 септември, както и задължения по кредит от КТБ за 15,089 млн. долара към същата дата. 

На 9 октомври е сключен и договор, по силата на който Елит Петрол учредява в полза на Кристъл Асет Мениджмънт трети по ред особен залог на цялото си търговско предприятие с цел обезпечаване на всички парични вземания на Кристъл Асет Мениджмънт от Елит Петрол, които произтичат от договора за поемане на чужд дълг и суброгация, включително комисионно възнаграждение за осигуреното финансиране.

Акциите на Петрол поевтиняват с 41% от началото на годината и с 69% за последните 12 месеца до 2,07 лв. за брой и пазарна капитализация в размер на 226,6 млн. лв.

 

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още