IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчев бряг АД свива загубата за първото тримесечие до 125 хил. лв.

Спадът на загубата от близо 4 пъти се дължи на близо трикратен ръст приходите заради продажби на недвижими имоти

17:47 | 25.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Слънчев бряг АД свива загубата за първото тримесечие до 125 хил. лв.

Слънчев бряг АД свива четирикратно загубата за първото тримесечие на 2016 г. до 125 хил. лв. след близо трикратен ръст на приходите. Това показват изчисленията на Investor.bg на база междинния финансов отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

За сравнение – в периода януари-март 2015 г. курортният комплекс изгуби 521 хил. лв.

Общите приходи от дейността са 2,8 пъти по-високи спрямо тези за първите три месеца на миналата година, като нарастват до 601 хил. лв. от 212 хил. лв. Покачването е в резултат на продажба на недвижими имоти, приходите от които са в размер на 450 хил. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Слънчев бряг АД поддържа инфраструктурата на курортния комплекс и генерира приходи от наеми и тротоарни такси, от пътна инфраструктура, оптична мрежа, продажба на ел. енергия и предоставянето на други услуги.

Загубата е налице и заради относително постоянния размер на разходите за амортизации, които Слънчев бряг АД често посочва в отчетите като затруднение за подобряване на резултатите. В края на март разходите за амортизации са за 384 хил. лв., като делът им в общите разходи, които са за 711 хил. лв., е 54%.

Към 31 март 2016 г. основни акционери в Слънчев бряг АД са Министерството на туризма със 75%, Слънчев бряг холдинг АД с 10,02%, а изпълнителният директор Златко Димитров държи 0,0016% от капитала.

От 22 април дружеството има нов Съвет на директорите. От досегашния борд са освободени Иво Маринов, Константин Лефтеров, Соня Енилова и Мариела Павлова. Мястото си запазва единствено досегашният изпълнителен директор Златко Димитров. В състава на новия директорски борд влизат началникът на кабинета на Министерството на туризма Лидия Благоева, съветникът в Министерството на туризма и общински съветник от Бургас Живко Табаков, юристът Живко Димитров и хотелиерът Неделина Ташева.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняват с 9,1%, а броят сключени сделки за този период е 6. Последната покупко-продажба на ценните книжа на дружеството е с дата 12 април, когато бяха прехвърлени 100 от тях на цена от 2 лв. Пазарната капитализация е 3,916 млн. лв.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още