IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спарки Елтос с над месец и половина забавяне на отчет

Просрочени са неконсолидираният и консолидираният отчет за последното тримесечие

09:20 | 18.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Спарки Елтос с над месец и половина забавяне на отчет

Спарки Елтос АД остана единственото от ликвидните дружества на БФБ-София, което не е публикувало неконсолидиран отчет за последната четвърт на 2014 г., което трябваше да стане до края на януари, както и консолидиран отчет за 2014 г., което трябваше да стане до края на февруари тази година.

Няма официална информация за причината за забавянето с месец и половина за неконсолидирания и с месец за консолидирания документ. Отчетите ги няма както в медията, чрез която Спарки Елтос разпространява отчети, така и в уеб страницата на БФБ-София и в третото задължително място, а именно - уеб страницата на компанията.

Спарки Елтос АД е част от индексите BGTR30 и BGBX40, което го поставя в топ 30 и топ 40 на ликвидните дружества.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
С по-забележимо забавяне бяха публикувани неконсолидираният отчет на ЗД Евроинс (на 13 февруари 2015 г., вместо в края на януари) и неконсолидираният отчет на Енемона АД (на 11 февруари).

Последният отчет на Спарки Елтос АД за деветмесечието на 2014 г. показа ръст на консолидираната загуба с 57% на годишна база до 7,41 млн. лв., а само за третото тримесечие тя е 2,8 млн. лв., или повишение с 28% на годишна база.

Загубата е комбинарана със спад на консолидираните продажби от 7% на годишна база до 36,5 млн. лв. за деветмесечието на 2014 г. Само за третото тримесечие на 2014 г. те са за 11,8 млн. лв., или спад с 11% на годишна база.

Акциите на Спарки Елтос АД поевтиняха с 43% за последните 12 месеца до 0,819 лв. за брой и 13,7 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още