IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топливо гласува за обратно изкупуване и увеличение на капитала

Минималната цена на обратното изкупуване е 5 лв. на акция, a капиталът може да достигне 50 млн. лв.

17:07 | 25.09.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Топливо гласува за обратно изкупуване и увеличение на капитала

Общото събрание на акционерите на Топливо АД, проведено вчера е взело решение за обратно изкупуване на акции и за увеличение на капитала. 

Минималната цена на обратното изкупуване е 5 лева, а максималната - 12 лева. Последната сделка с акции на компанията е от вчера на ниво от 5,97 лв. за брой.

На обратно изкупуване подлежат до 3% от общия брой акции в рамките на една календарна година, а срокът на извършване на изкупуването е 5 години.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Събранието е овластило Съвета на директорите на дружеството да увеличава капитала му до достигане на общ номинален размер от 50 млн. лева (от 5,417 млн. лв. понастоящем) чрез издаване на нови акции, включително привилегировани. 

Обратното изкупуване на акции от Топливо ще започне през 2015 г., а увеличението на капитала ще стартира при подобряване на финансовите показатели на дружеството, заяви в интервю за Investor.bg Щилиян Стоянов, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Топливо, както и член на Надзорния съвет на Синергон холдинг. 

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 3
popo323
преди 9 години
Така и не мога да разбера как човек може да види нещо положително в компания на която акциите са паднали 6 пъти през 2008 година и за 7-8 години няма никакво възстановяване . Реално в строителният сектор в който са базирани бяха напълно изместени от големите вериги . Никой вече не пазарува при тях , вечно са на загуба . Щели да си изкупуват акциите обратно , ами почакайте ги да станат по 12 лв щом си нямате друга работа . Аз ако имах акции тук щях да побързам да ги разпродам , докато мога и на 5 лв .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
popo323
преди 9 години
Някой май се е набълбукал със смешните акцийки на Топливо . Е нека почнат да издават нови , та да станат и по левче .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 9
Батя
преди 9 години
Пазара на акции не е за всеки. Чети повечко книжки и едва тогава раздавай квалификации ;) Браво на Топливо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
popo323
преди 9 години
Тея някакви *** ли са ? Как така ще си изкупуват обратно акциите , а пък в същото време щели да издават нови . Сега номиналният размер на капитала бил около 5 млн лева , а трябвало да стане 50 млн . Тоест какво точно мислят да правят , на мен ми се струва ,че единствено търсят балъци да им налеят поне 45 млн. Акциите им струваха 32 лв в края на 2007 год , а сега са едвам около 5 лв . Въобще тези са вечно на загуба , само лапат и разпродават каквото имат . Че кой би си купил акции от такива , нашата борса стана напълно олигофренска работа .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още