IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УС на Еврохолд предлага увеличение на капитала с близо 85 млн. лв.

Проспектът трябва да бъде одобрен от КФН, за успех е определен минимален праг от около 40% от новите акции

17:56 | 27.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
УС на Еврохолд предлага увеличение на капитала с близо 85 млн. лв.

Управителният съвет на Еврохолд България АД е взел решение за увеличение на капитала чрез издаването на нови 84 896 666 обикновени акции с номинална и емисионна стойност 1 лв., информира холдингът чрез Бюлетин Investor.bg.

Ако бъдат записани и платени всички акции, които компанията възнамерява да предложи, капиталът ще бъде увеличен от 127 345 000 лв. на 212 241 666 лв.

Капиталът на Еврохолд България АД ще бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 33 958 667 броя акции, представляващи приблизително 40% от предложените акции.

Холдингът ще публикува проспекта и ще обяви календара по предлагането, след като документите получат одобрението на Комисията за финансов надзор. От проспекта ще се разбере и за какво ще бъде използван набраният чрез новата емисия капитал.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала на Еврохолд България АД, ще бъде Евро-финанс АД.

От информацията става ясно още, че правата, които ще бъдат издадени за записването на акции от новата емисия, ще дадат възможност на притежателя им срещу всеки 3 права да запише 2 нови акции от емисията за увеличаване на капитала по емисионна стойност от 1 лв. всяка.

Подробностите за механизма на замяна ще се опишат подробно в проспекта за публично предлагане на новата емисия.

Решението за увеличението на капитала идва три дни преди годишното общо събрание на акционерите, насрочено за 30 юни. На събранието се очаква да бъде гласуван вторият паричен дивидент в историята на Еврохолд.

Днес няма сделки с книжа на компанията. Те поевтиняват с 30,84% от началото на годината при 63,673 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още