IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Акцентът ще бъде заседанието на Английската централна банка (АЦБ)

09:12 | 30.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акцентите идват от централните банки тази седмица. Във вторник се очакват резултатите от заседанието на регулатора в Япония, в сряда има среща на Федералния резерв, а в четвъртък се очаква Английската централна банка (АЦБ) да затегне паричната политика за пръв път от десетилетие.

В понеделник, 30 октомври, ще има данни за продажбите на дребно в Германия, както и за инфлацията във федералната република.

От Испания се очакват доклади за БВП и за инфлацията.

В САЩ ще излезе индексът на цените на стоките за лично потребление (PCE) – любимият измерител на Фед за инфлацията.

Във вторник, 31 октомври, се очакват индексите на мениджърите по поръчките (PMI) в промишлеността и услугите в Китай. Докладът е на властите и той се фокусира върху по-големи държавни предприятия.

Рано сутринта българско време се очакват още новини от Азия, а именно – приключва заседанието на Японската централна банка (ЯЦБ). Освен решение за паричната политика регулаторът трябва да обяви подновените си прогнози за икономиката. Управителят Харухико Курода ще даде пресконференция. 

Евростат ще публикува първи четения на данните за БВП и за инфлацията в еврозоната.

В сряда, 1 ноември, китайското икономическо списание „Цайсин“ (Caixin) и частната компания Markit публикуват своя доклад за бизнес активността в промишлеността в Китай. Изследването, за разлика от това на властите, се фокусира върху по-малки частни компании, поради което резултатите в двата доклада често се различават.

Във Великобритания ще има данни за изменението на промишленото производство.

В САЩ частната компания ADP публикува доклада си за заетостта в САЩ.

В 21:00 часа българско време приключва двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ. Не се очаква промяна в паричната политика, няма да има и изявление на Джанет Йелън.

В четвъртък, 2 ноември, се очакват данни за активността в британското строителство.

Приключва заседанието на Английската централна банка (АЦБ). Очаква се регулаторът да повиши лихвените проценти за пръв път от десетилетие, като повишението по всяка вероятност ще е с 25 базисни пункта до 0,5%. Освен това ще има подновени макроикономически прогнози, както и пресконференция на управителя Марк Карни.

В САЩ ще има данни за производителността на труда.

В петък, 3 ноември, ще излезе докладът на „Цайсин“ за активността в сферата на услугите в Китай.

За сектора на услугите ще има доклад и във Великобритания, също PMI индекс.

Министерството на труда в САЩ публикува редовния си месечен доклад за заетостта, безработицата и изменението на възнагражденията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още