IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заетостта в САЩ нарасна с 242 хил. работни места през февруари

Равнището на безработица остава 4,9%

16:25 | 04.03.16 г. 9
Заетостта в САЩ нарасна с 242 хил. работни места през февруари

Американските работодатели са ускорили темпа на наемане на служители през февруари, което се тълкува като признак за стабилен икономически ръст, съобщи The Wall Street Journal.

Заетостта извън селскостопанския сектор се е увеличила през февруари с 242 хил. работни места, коригирани спрямо сезонни фактори, съобщиха от американското министерство на труда.

Равнището на безработица в страната, което е резултат от отделно проучване на американските домакинства, остава без изменение през миналия месец – 4,9%.

Икономисти, анкетирани от WSJ, очакваха работните места да се увеличат с 200 хил., а нивото на безработица да остане 4,9%.

Данните за декември и януари са ревизирани във възходяща посока. През декември са създадени 271 хил. нови работни места (спрямо по-рано отчетените 262 хил.), а през януари актуализираната стойност е 172 хил. (спрямо 151 хил. преди това).

Средното почасово заплащане на работниците в частния сектор се е понижило с 3 цента миналия месец до 25,35 долара. Заплатите бележат спад с 0,1% спрямо предходния месец, но нарастват с 2,2% на годишна база. Икономистите очакваха месечно повишение от 0,2%.

Данните на министерството за трудовия пазар се следят внимателно от Федералния резерв при определянето на паричната политика. През декември Фед повиши лихвените проценти за първи път от близо десетилетие. Тогава председателят на Фед Джанет Йелън заяви, че щатската икономика изглежда е „поела по пътя на устойчивото подобрение”.

Следващото заседание на Фад е планирано за 15-16 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
In The Past Year, The U.S. Added 360,000 Waiters And Only 12,000 Manufacturing Workershttp://***.zerohedge.com/news/2016-03-04/past-year-us-added-360000-waiters-and-only-12000-manufacturing-workers---------------------------------------------------------------------------------------------------------тея Империята ше ни бият по таксиджийство и сервитутство .... :)) "Най-умната и технологична нация" Apple, Microsoft незнам си ко, но станаа си общаци кат нас и се хванаха за лопатата ........ е.гати пропадняците, а на лидери се праат ....... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 0
honaniga
преди 8 години
Като четох коментарите ти се сетих за една история която звучи като виц. Ето я и самата история, която се е случила в едно село:-Маро що ради твоя син ***?- А-аа! Он не ради. Он е даскал.Да, правилно си разбрал, че 80% от работещите в Щатите работят в сферата на услугите. В Африка е обратното.Питай бате Бойко колко му струваше направения анализ за КТБ от американците.Разбирам те напълно. И на мен ми се иска да копуваме от американците компоти и солетки от Щатите и да им пращаме консултанти от Перник по поръчка на Държавният Департамент да има оправят бакагиите на Wall Street.Само с искане обаче не става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Благодаря за линка. Разбрах значи - сектора на услугите рязко се е увеличил. (The services sector created 245,000 *** after adding 153,000 *** in January) Излиза, че затварят производства, пък рязко се увеличават местата за сервитьорки, бармани, строители и мед.сестри. (Retail payrolls increased 54,900, adding to the 62,100 positions created in January. Leisure and hospitality *** rose 48,000, with employment at restaurants and bars increasing by 40,200.)Ми и ний така да направим, ако сичките като khao ги намем като прститтки, то статистиката ще покаже, че изпитаме рязък недостиг на работна ръка :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 4
kane
преди 8 години
Америка умира, по-очно американеца умира и се превръща в роб от големия бизнес със ТПП и ЕС *** - транс атлантик трейдСтиглиц за Обама :" той връща услиги на фашистите/републиканци" с ТПП"със сводната"търговия" големия бизнес получава голяма световна защитаслед фри трайд с ю корес, сащ губи 90 000 работни места за 4 годиниджи ем и форд продават 4 000 коли в кореа, а продадените корейски в сащ са 250 000https://***.youtube.com/watch?v=6buNvM73NCA&ebc=ANyPxKqENQq3fBYaW0vRjYzmQVuEkgnYiisbN96NFngFNoED1FWxPFDkk23zKELA9ltzCnXIXJPTApwpg4U-OqfUJHWPcViKHQ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
kane
преди 8 години
Обма бута Транс Пасифик Партнършип преди ЕС фри трейд, ето защо:https://***.youtube.com/watch?v=gvATm_XIlzM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
khao
преди 8 години
щото ти е слаба математиката, а от друга страна си руски *** и търсиш да се оплачеш за нещо без да ти е ясно кво точно... там е проблема
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
Ivan.r
преди 8 години
И честно казапо през януари не са спадали работните места и в статията на инвестор си го пише През декември са създадени 271 хил. нови работни места (спрямо по-рано отчетените 262 хил.), а през януари актуализираната стойност е 172 хил. (спрямо 151 хил. преди това).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
Ivan.r
преди 8 години
http://***.reuters.com/article/us-usa-economy-idUSKCN0W60F1Заповядай, безработицата не спада, защото се повишава LPR (labor participation rate), порови малко и ще видиш, че има лек спад в заетостта в производството и минодобивния сектор, всичко друго е +
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 6
0pk
преди 8 години
Добре де, ако заетостта нараства със 242хил, пък равнището на безработица се запазва на 4,9%, що не казвате извън селското стопанство кое е на минус и кое е на плюс? Щото така статията изглежда малко като счетоводна книга - нещо рязко е паднало с 242хил предния месец и тоя месец нешо се е покачило пак с толкова и статистиката е вярна. Нови мощности ли са отворили за 242хил. или всички са станали брокери на волстриит?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още