IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo все пак се възползва от успеха на Pokemon GO

Компанията се радва на ръст на продажбите на другите си игри

15:59 | 03.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Nintendo изглежда все пак печели от Pokemon GO, но не по начина, по който инвеститорите очакваха, пише в свой анализ Bloomberg.

Базираната в Киото компания заяви през миналия месец, че не очаква успехът на играта да ѝ се отрази директно на печалбата ѝ, но Pokemon GO изглежда помага на другите начинания на Nintendo.

Продажбите на Pokemon Omega Ruby и Alpha Saphhire, игри за нейните конзоли 3DS, са се увеличили повече от два пъти в Япония след излизането на мобилното приложение в началото на юли, сочат данни на списание Famitsu. Заглавията, които струват по около 4600 йени (45 долара), са налични в Япония от края на 2014 г. Седмичните продажби са достигнали близо 8000 бройки, твърди изданието, спрямо 3241 по време на първата седмица на юли.

Скокът може да успокои инвеститорите в Nintendo, която изтри около 10 млрд. долара от пазарната си стойност след като на 22 юли отправи предупреждението, че влиянието на Pokemon Go върху финансовите ѝ резултати ще е ограничено.

Не само старите игри се радват на по-високи маржове, но възраждащата се популярност на продуктите на компанията предполага, че играчите ще имат по-голям апетит за всичко друго отвъд Pokemon GO. Това може да насърчи продажбите на новите, свързани с Pokemon, заглавия за 3DS по-късно тази година. И двете игри трябва да се появят на пазара през ноември.

Според Хиротоши Мураками, анализатор от Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, игрите за 3DS ще генерират 31% от брутната печалба на Nintendo за фискалната година, докато игрите за смартфони – едва 4,8%.

"Вярно е, че след излизането на Pokemon Go интересът към Pokemon нарасна и продажбите на свързаните игри се увеличиха в глобален план“, коментира говорителят на Nintendo Ясухиро Минагава.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още