IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на Intel се оттегля от поста си

Все още не е ясно кой ще наследи Рене Джеймс

20:26 | 02.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Intel обяви, че президентът на компанията Рене Джеймс се оттегля от поста си, следвайки стъпките на главния изпълнителен директор, който направи същото, пише The Wall Street Journal.

Джеймс ще остане в компанията до януари, а наследникът ѝ все още не разкрит.

Отново през януари президентът на Intel Capital Арвинд Содхани ще се пенсионира. Той ще бъде наследен от президента по сливанията и придобиванията Уендъл Брукс, който ще продължи да изпълнява и сегашните си задължения.

По думите на главния изпълнителен директор Браян Крзанич промените в структурата имат за цел да направят управлението по-ефективно, така че компанията да печели повече от изпълнението на своята стратегия.

Джош Уолдън, който е генерален мениджър на New Technology Group, вече ще ръководи екипите, отговарящи за проучванията и продуктите.

Висшите мениджъри Херман Еул и Майк Бел също ще напуснат компанията след като се реорганизира.

Гигантът от Силициевата долина беше засегнат от спада в продажбите на компютри. През последното си фискално тримесечие компанията отечете, че нетната ѝ печалба за периода е нараснала само с 3% от общите приходи, които запазиха нивото си спрямо същия период година по-рано.

Миналия месец Intel постигна споразумение за придобиване на Altera за около 16,7 млрд. долара, като това е най-голямата сделка на производителя на чипове до момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още