IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководителят на британския бизнес на Uber напуска компанията

Всичко това се случва в особено тежък момент за фирмата за споделено пътуване

16:43 | 02.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръководителят на британския бизнес на Uber Technologies се оттегля от поста си на фона на спора на компанията за споделено пътуване с лондонските регулатори, които заплашват да забранят дейността ѝ в британската столица, пише Bloomberg.

Uber заяви, че решението да освободи Джо Бертрам, генералния мениджър, отговарящ за бизнеса във Великобритания и Северна Европа, не е свързано със скорошните решения на транспортния регулатор да не подновява лиценза на Uber за града. Бертрам обяви, че напуска заради нова възможност за работа извън Uber.

Оставката идва в момент, в който главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи трябва да посети Лондон във вторник, за да се срещне с транспортните власти. Целта е да се опита да договори сделка, която да запази операциите на Uber в града. Компанията обяви, че Том Елвидж, генералният мениджър за Лондон, ще поеме и останалата част от бизнеса във Великобритания, докато не се намери постоянен заместник на Бертрам.

Бертрам, която ръководи екип от 300 души в 10 държави, започва работа в Uber преди четири години, помогна на компанията да стартира в Лондон с няколко стотици шофьори. Сега това е най-големият европейски пазар на фирмата, с повече от 50 хил. шофьори и близо 5 млн. пътници, които я използват поне веднъж на всеки 90 дни.

Промените в ръководството се случват в особено предизвикателен момент. Компанията се сблъсква с потенциална забрана за опериране в Лондон, след като регулаторът не поднови лиценза ѝ. От своя страна, Uber се извини за агресивните си бизнес практики и търси работещо компромисно решение, за да продължи да работи в града.

Бертрам обяви, че ще остане в компанията още няколко седмици по време на прехода. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още