IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Galleria Vittorio Emanuele става витрина на италианския лукс

Консорциум от компании за луксозни стоки иска да придобие част от най-стария милански мол за 400 млн. евро

08:45 | 21.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Galleria Vittorio Emanuele трябва да стане витрината на италианския лукс. <em>Снимка: Getty Images</em></p>

Galleria Vittorio Emanuele трябва да стане витрината на италианския лукс. Снимка: Getty Images

Италианската индустрия на лукса процъфтява и става мобилна. С последния проект на италианския браншови съюз Altagamma, скъпите и луксозни марки планират да приватизират един от най-старите молове в света и да го превърнат във витрина на "Made in Italy".

Целта на начинанието е да се купи половината от намиращата се в Милано Galleria Vittorio Emanuele за около 400 млн. евро от града и да се преустрои по техен вкус и стил. Президентът на Altagamma Санто Версаче и генералният секретар Армандо Бранчини представиха преди дни в града съответния план, предава DPA.

Galleria Vittorio Emanuele е изградена през 19-и век, намира се до Миланската катедрала и е един от символите на града. Импозантен стъклен купол висок почти 50 метра краси сградата, в която на долния етаж има магазини, а на горния – офиси и апартаменти.

Сред наемателите тук са Prada, която се гордее с историческия си обект в сърцето на Галерията. Точно срещу нея за вниманието и портфейлите на купувачите се бори Louis Vuitton.

Но не всички имена, които красят сводести входове на Galleria, са на луксозни марки. През последните няколко години тук навлязоха McDonald's и няколко вериги за мобилни телефони и вратовръзки. Altagamma иска да промени това.

Обединението, в което влизат различни по бизнес направление компании, като дизайнерът Alessi, марката кафе Illy и модната компания Zegna, иска да прехвърли галерията в ново дружество за недвижими имоти, в което с 49% ще участва съществуващ 30 години затворен фонд, който да плати 400 млн. евро. Този фонд трябва да вложи до 200 млн. евро в реставриране и разширяване, за да може търговската площ да се увеличи от сегашните 20 000 до 50 000 кв. м.

Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още