IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хъ Йе - новият китайски милиардер

Директорът на Shenzhen InfoTech Technologies се присъедини към списъка с най-богатите хора в света

15:40 | 30.03.15 г.
Хъ Йе - новият китайски милиардер

Хъ Йе, директор на Shenzhen InfoТech Technologies, се присъедини към списъка на милиардерите в света, след като акциите на листнатата в Шънджън компания за финансов софтуер поскъпнаха, пише Forbes.

Хъ Йе притежава 18% от InfoТech Technology - дял, който е на стойност 6,6 млрд. юана (1,1 млрд. долара) при цена от 138,84 юана на акция, колкото беше петъчната цена при затварянето. Акциите поскъпнаха с 800% през изминалата година.

44-годишната Хъ Йе е един от четиримата съоснователи на предшественика на InfoTech през 1998 г. с инвестиция от 300 хил. юана. Другият съосновател и директор на компанията Джан Сюедзюн също се присъедини към милиардерите този месец.

Акциите на InfoTech поскъпнаха благодарение на ентусиазма около придобиването на Emay Softcom миналия декември. Компанията е доставчик на технология за мобилна бизнес платформа. Сред клиентите ѝ се нареждат Alibaba, Alipay, China Life Insurance и CITIC Securities.

Тя е работила за медийната група Zhejian Radio and TV в периода 1991 – 1993 г., както и за клона на China National Electronic Devices в Шънджън между 1993 и 2001 г. Той се присъединява към екипа на United Securities, който е придобит от Huatai Securities и променя името си на Huatai United Securities през 2009 г. Той е заместник-генерален мениджър там до март 2010 г.

Съпругът на Хъ Йе, Сю Циудзян, е главен финансов директор на  InfoТech Technology и притежава 900 хил. акции, или 0,3% от нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още