IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5700 нови коли Volkwagen и Audi засегнати от Дизелгейт в България

Всички те са оборудвани с дизеловия двигател EA 189

11:20 | 01.10.15 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
5700 нови коли Volkwagen и Audi засегнати от Дизелгейт в България

5700 нови коли от марките  Volkswagen и Audi са засегнати в България от скандала с манипулирания софтуер, съобщиха днес от дилъра на двете марки "Порше БГ".

Броят на засегнатите автомобили, доставени от "Порше БГ", е 3500 леки коли на Volkswagen, 900 бройки лекотоварни автомобили от същата марка, както и 1300 машини от марката Audi. Всички те са оборудвани с дизеловия двигател EA 189, като от фирмата гарантират, че те са технически безопасни и напълно годни за пътна експлоатация.

"Потвърждаваме отново, че новите автомобили с Еuro-6 дизелови двигатели и тези, които не са с дизелови двигатели тип EA 189 не са засегнати по никакъв начин. Съгласно плана за действие първоначална стъпка е съответните клиенти да бъдат индивидуално уведомени, че качеството на отделяните отработени газове от автомобила им може да бъде подобрено. Следващата стъпка от сервизната акция предвижда информиране на клиентите относно техническото решение за подобрение на автомобила им, след което те могат да уговорят час за посещение на сервиза", се казва в съобщението на българския представител на Volkswagen. 

Засега не е ясно дали сервизната акция ще бъде за сметка на производителя.

Повече за скандала можете да прочетете тук


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 5
misanthrope
преди 8 години
Глупости. Основния проблем е прахта, а тя не се изхвърля от дизеловите автомобили
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 1
george353
преди 8 години
Не случайно имаме половин милион астматици... и цял един град на 25 км югозападно от София.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Eпа голем е празот! Нищо не си разбрал, ПИЧ. Ти като искаш да си караш дизеловата трошка, карай си я, замърсяваш,.ОК така си решил, не ти дреме. На мен обаче може да ми деме и да съм решил да дам 60 000 лева, да си купя Ауди и да не замърсявам, а ВАГ са ме измамили и не съм получил това, за което съм платил, схвана ли? По-голямото замърсяване е проблем но измамата е 10 пъти по-големия проблем.за който следва сериозното наказание. Когато си купуваш нещо, то трябва това, което пише а етикета, да е така. Ако някой си позволи да излъже на етикета, за това наказанията трябва а са жестоки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 0
jori
преди 8 години
Този скандал с непокриването на стандарта не води ли до по-високи данъци за автомобилите, включително вече платените да се преизчислят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 5
ПИЧ
преди 8 години
В допълнение към долния пост : Гонят се швейцарски банкери - пак нарушили нещо, Бритиш петролим - пак проблемТака обаче се краде и от акционерите - знаете как паднаха книжата на VW с 40-50%.Така държавните хрантутници крадат двойно и тройно - веднъж от данъците, които компаниите плащат, които хората плащат, след това глобяват хората и компаниите - крадат отново. Държавния хрантутник е най-големия крадец
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 6
ПИЧ
преди 8 години
Ох боже, засегнати коли в България - голям празДа предвидим 10 милиарда глоба, да има боце да раздава на народа.Пълни глупости с тоя измислен проблемДа дойдат да ми замерят газовете на моята 20 годишна таратайка, дизелова е, и няма проблем с паленето през зимата. И да ми наложат 2 милиона глоба.Май правителствата търсят начини да крадат от големите компании - колко пари плащаха Дойче банк, Societe Generale, HSBC - нещо за пране на пари и търговия с Иран. На всички някакъв проблем им измислят - бюрократите и хрантутниците измислят какви ли не норми - безбройни, няма как да ги знаеш, та камо ли да ги спазваш. А по важно е съревнованието с конкурентите,а не с държавните хрантутници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
А аз мисля, че ако сме нормална държава която си гледа интереса, не бива да им се разминава така лесно.Тва като вица със сметката "Ако мине" - 5 лева- Абе келнер... кво е тва "Ако мине" ?- Еми... не мина!Следва да им бъде заведено дело от държавата, както и от собствениците на такива автомобили (в някакво сдружение) и да се оръсят малко а не само със сервизна акция, дето може и ДА НЕ Е за сметка на производителя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
melon
преди 8 години
Подобрено - разбирай намалена мощност. Остава да е за сметка на клиентите... В РЪ БЪ е напълно възможно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още