IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добринт: Рано е да погребваме двигателя с вътрешно горене

Електрическите автомобили са бъдещето, но още не е ясно дали те са готови за масовия пазар, твърди германският транспортен министър

16:32 | 27.07.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Александър Добринт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Александър Добринт. Снимка: Ройтерс

Германският министър на транспорта Александър Добринт обяви създаването на фонд на стойност стотици милиони евро, който трябва да помогне на градовете да развият и оптимизират транспортната си инфраструктура без да забраняват дизеловите автомобили, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Фондът ще помага на градовете да развиват транспортната система и да оптимизират трафика, за да намалят емисиите на опасни газове, каза Добринт преди "дизеловата среща на върха" на представители на федералните и провинциални власти с автомобилостроителите.

Министърът отказа да последва примера на Великобритания и Франция и да обяви конкретни дати за спиране от движение на автомобили с бензинови и дизелови двигатели. Все още е твърде рано да се погребва двигателят с вътрешно горене и все още не се знае дали въглеродно-неутралните синтетични горива няма да бъдат също толкова добро решение, колкото технологиите за електрически батерии, отбеляза той.

„Все още ни предстоят (да намерим - бел. ред.) технологични решения", каза министърът, допълвайки, че макар електрическите автомобили да са бъдещето, все още не е ясно дали те са готови за масовия пазар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Minka
преди 6 години
Oфффф, само като си спомня преди 3-4-5 години каква еуфория беше по дизелите, и как ми се чудеха, че си купувам бензинов двигател. Пак стана от осанна до разпни го.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 6 години
да, представих си ... и твърдението ми пак остава в сила.Ае сега ти си представи начин да ги накараш да не горят въпросните субстанции, но без забрана ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 5
Alx
преди 6 години
"не е много умно да забраняваш каквото и да е" Сега си представи един Лондон в който всеки има котел/камина на дърва/въглища. Незнам дали може да си го представиш ама в комбинацията със мъгливите зимни дни там ням да остане нищо живо което диша. Също така предполагам че по същата логка няма да имаш нищо против ако съседите ти започнат да се отопляват с котел на отработено двигателно масло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
khao
преди 6 години
по принцип е прав... не е много умно да забраняваш каквото и да е. Смяната ще си дойде от самосебе си, когато производители имат достатъчно капацитет ... и технологията напредне още.... както хората вече не си купуват нафтови печки, така ще спрат и със дизелите... но като му дойде времето и ще е леко по лека...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 15
FNM
преди 6 години
Да ти е.. ....та швабска, изпотровихте ни с тези дизели. Май повече мислиш за работните места на бюргерите в заводите за дизели, отколкото за здравето на децата ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още