IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разделят Volkswagen на четири холдингови дружества

Единият от тях ще бъде оглавен от бивш шеф на BMW

22:06 | 15.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще бъде разделен на четири холдингови дружества, съобщава германският икономически всекидневник Handelsblatt.

Посочва се, че корпоративната структура на Volkswagen ще бъде преструктурирана в децентрализирана система с четири холдингови дружества. Техните председатели ще вземат самостоятелно решения за производството, маркетинга и разпространението на произведените автомобили.

Плановете на главния изпълнителен директор Мартин Винтеркорн предвиждат и преразпределение на отговорността по отношение на луксозните марки на концерна. Porsche поема контрола над брандовете Bugatti и Bentley.  Audi, Lamborghini и Ducati също ще бъдат отделени в холдинг, както и MAN, Scania и лекотоварните машини на VW. 

Към момента от Volkswagen не са коментирали информацията, но се твърди, че едно от дружествата ще бъде оглавено от бившия мениджър на BMW Херберт Дис.

Самият Дис споделя пред Handelsblatt, че ще поеме холдинг, в който ще попаднат марките VW, Skoda и Seat. Основната цел на мениджъра ще бъде да стартира мащабна реформа в германските фабрики на компанията, за да намали високите им разходи.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още