IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкриха характеристиките на Lada XRAY

Базов за модела ще бъде 1,6-литров двигател със 106 к.с., а скоростната кутия ще е на Renault

12:46 | 28.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АвтоВАЗ</em></p>

Снимка: АвтоВАЗ

Интернет-изданието „Руский автомобил” разкри подробности за двигателите и трансмисиите, на които ще разчита най-новия модел на АвтоВАЗ – Lada XRAY.

Базовата версия на кросовъра ще бъде оборудвана с 1,6-литров бензинов агрегат с 16 клапана, развиващ 106 к.с. Той ще работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия JR5, производство на Renault. Тази трансмисия заедно с другите от сериите J и JH изместват досегашните руски 2181 и 2180, които не отговарят на нормите за шум.

Именно подобен проблем се появи при пускането на първия модел на възродената марка Datsun – on-Do. Собствениците на автомобила останаха много недоволни от големия шум, издаван от руските скоростни кутии и затова в АвтоВАЗ взеха решение те да бъдат заменени от по-скъпите, но по-надеждни и шумоизолирани френски трансмисии.

Вторият двигател за Lada XRAY е също с обем 1,6 литра, но е дело на Nissan. Агрегатът Н4 развива 114 к.с., като производството му се осъществява в завода на руската компания. Той също е приспособен за работа с механичната скоростна кутия JR5.

Третият агрегат за модела е 1,8-литров, производство на АвтоВАЗ. Той развива мощност от 123 к.с., като работи в комбинация с роботизирана автоматична трансмисия. Този двигател отговаря на екологичния стандарт Евро 5+, като ще се предлага и за модела 2116, известен още като Lada C.

Вече се знае, че кросовърът XRAY е изграден на платформата на алианса Renault-Nissan, която е в основата на модела Sandero Stepway. В АвтоВАЗ планират пускането и на още един подобен автомобил – XRAY Cross, който ще се предлага със задвижване на четирите колела.

Още за Lada XRAY вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още