IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Градът на чудесата в Дубай получава нов тласък на строителството

Забавянето на проекта е заради подизпълнители, твърди главният изпълнител

15:40 | 10.02.16 г.
Градът на чудесата в Дубай получава нов тласък на строителството

Основният изпълнител на един от най-странните проекти в Дубай –  Тhe Falcon City of Wonders, обяви, че дълго отлаганият проект ще получи нов тласък през тази година с обекти за около 2 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

Откакто беше обявен през 2005 г., в рамките на проекта с форма на сокол са изградени около една десета от планираните 5 500 нови жилища. Освен тях, плановете предвиждат и строителството на копия на египетските пирамиди и Тадж Махал, но все още нито едно “чудо” не се е появило на строителната площадка.

Salem Ahmad Almoosa Enterprises – семейният конгломерат, който стои зад проекта, твърди, че неприятностите около реализацията му са заради подизпълнители, които отговарят за забележителностите – например копията на Наклонената кула в Пиза, Айфеловата кула и централните райони на Лондон и Ню Йорк.

От компанията посочват, че когато са наемали подизпълнителите, условието е било строителството да започне веднага, а другите фирми са искали отлагане на проектите. Заради това компанията е прекратила договорите за повече от 10 проекта, сред които има жилищни сгради, търговски имоти, хотели и офиси.

Според Almoosa цялостният проект има шанс да бъде завършен до 2020 г. Компанията води преговори и с нови инвеститори, но не дава повече подробности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още