IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ACE придобива конкурента Chubb за 28,3 млрд. долара

Обединението на двете застрахователни дружества е една от най-големите сделки през тази година

15:32 | 01.07.15 г.
ACE придобива конкурента Chubb за 28,3 млрд. долара

Застрахователната компания ACE Ltd постигна споразумение да закупи конкурента Chubb Corp за 28,3 млрд. долара в брой и акции, осъществявайки една от най-големите сделки през тази година.

Акционерите в Chubb ще получат по 62,93 долара в брой и 0,6019 акции на ACE на обща стойност от около 124,13 долара за акция. Цената е с около 30% над тази при затварянето на сесията във вторник.

Компаниите очакват сделката да приключи официално през първото тримесечие на следващата година.

Акционерите в АСЕ ще притежават 70% от новата компания, която ще оперира под името на Chubb в световен мащаб. Евън Грийнбърг, главен изпълнителен ACE, ще е ръководител на обединената компания. Колегата му от Chubb Джон Финеган пък ще е изпълнителен вицепрезидент за Северна Америка и ще съдейства за интеграцията.

Четирима независими директори от Борда на Chubb ще бъдат добавени към Борда на обединеното предприятие, съобщиха двете дружества.

Chubb бе един от най-големите потребителски и бизнес застрахователи в САЩ миналата година. Базираната в Ню Джърси компания отчете печалба от 2,5 млрд. долара и продажби за 12,6 млрд. долара.

Акциите на ACE Ltd се търгуват при 101,68 долара за брой в предпазарната сесия в сряда, а тези на Chubb – при 95,14 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още