IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бягството от риска властваше на борсата в Ню Йорк

Пазарът остана под натиск с оглед на поевтиняващия петрол

23:02 | 08.12.14 г.
Бягството от риска властваше на борсата в Ню Йорк

Американските индекси отчетоха значителни отстъпления в понеделник, след като инвеститорите реагираха с бягство от риска на спадащите цени на основните стоки на енергийните пазари.

"В близкото бъдеще това ще е в голяма помощ за потребителите, които нямат никакви допълнителни приходи или ръстове на заплатите на време. Ако петролът се търгува под 60 долара барел в продължение на месеци, това мисля, че би било да бъде проблематично", заяви пред CNBC Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в RW Baird & Co.

McDonald изтри 3.86 на сто. Компанията за бързо хранене представи по-значителен от очакваното спад в продажбите на световно ниво през ноември.

Merck & Co обяви, че придобива Cubist Pharmaceuticals в сделка на стойност 9,5 млрд. долара. Книжата на гиганта поскъпнаха с 0,71 на сто.

Американската банка JPMorgan запази първото място за най-добре представяща се инвестиционна банка за първите девет месеца на годината. Книжата ѝ поскъпнаха леко с 0,17 на сто.

По-рано през деня данните от Китай показаха, че износът се е покачил с разочароващите 4,7% на годишна база през ноември, докато вносът неочаквано е спаднал с 6,7 на сто.

Междувременно Япония коригира данните за растежа на брутния вътрешен продукт през третото тримесечие, като новата оценка показа свиване от 1,9% на годишна база.

Щатският долар изгуби позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните облигации пък отстъпи с три базисни пункта до 2,2800%.

Деноминираните в долари стоки отчетоха смесени резултати.

В петък американските индекси се повишиха, като Dow и S&P 500 изпратиха седмата си поредна седмица на повишения.

"Със сигурност има преход за последните пет години. Досега Фед задвижваше пазара, но сега икономиката на САЩ има шанс да получи по-важна роля", каза още Битълс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още