IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лек ръст на американските индекси в началото на сесията*

Amazon.com добавя над 2% след новината, че ще предлага доставки в рамките на един час в Ню Йорк и Манхатън

17:32 | 21.05.15 г.
Лек ръст на американските индекси в началото на сесията*

Американските акции се търгуват с леки повишения четвъртък, след като инвеститорите реагират на статистическите данни от най-голямата икономика в света.

"Мисля, че днес на пазара ще се съсредоточи върху икономическите данни", каза пред CNBC Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital. "По принцип мисля, че ние сме се запътили към смесена сесия и настроенията след протокола от срещата на Фед ще продължават да подкрепя пазарите на облигации и акции".

Капитализацията на Amazon.com расте с повече от 2% след новината, че компанията ще предлага доставки в рамките на един час в Ню Йорк и Манхатън, включително на хранителни стоки и тестени изделия.

Shake Shack се покачва с повече от 7% след новината, че веригата бързо хранене планира да добави пиле към менюто си.

Best Buy отчете по-добър от прогнозираното тримесечен резултат. Книжата на търговеца на дребно поскъпват с 5,8 на сто.

На макроикономическия фронт Продажбите на съществуващи жилища в САЩ са намалели с 3,3% на месечна база през април, оставайки под прогнозите за 1 на сто ръст.

Същевременно индексът на производствената активност в страната достигна 53,8 пункта през май, което остана под очакванията за ниво от 54,5 пункта. Предварителните данни показаха забавяне на растежа за втори пореден месец, като новите се увеличиха с най-бавния си темп от януари миналата година.

Седмичните молби за помощи при безработица достигнаха 274 хил., надхвърляйки очакванията за увеличение с 271 хил. Седмица по-рано нивото бе 264 хил.

* Актуално към 17:25 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още