IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетите окуражиха Wall Street

Резултатите за третото тримесечие са фантастични, но очакванията за четвъртото се понижават, предупреждава анализатор

23:19 | 24.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Отчетите окуражиха Wall Street

Американските акции се повишиха в петъчната сесия, след като отчетите на големи компании вдигнаха борсовия ентусиазъм, предава CNBC.

„Ръстовете се дължат до голяма степен на по-добрите от очакваното тримесечни отчети - Microsoft и Procter & Gamble окуражиха инвеститорите. Спадащите цени на петрола пък означават по-голямо потребление“, коментира Кейт Уорн, инвестиционен стратег в Edward Jones.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones нарасна с 0,8% до 16 805 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се повиши с 0,7% до 1 965 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq се покачи с 0,7% до 4 484 пункта.

"Тревогите от тази седмица са зад гърба ни – никой не се притеснява за глобалния растеж, ебола и поевтиняващия петрол. Всичко е фокусирано върху корпоративните отчетите, а те са доста доббри“, смята Пол Нолте, портфолио мениджър в Kingsview Asset Management.

"Резултатите за третото тримесечие са фантастични, но очакванията за четвъртото се понижават, което е причина да не се главозамайваме“, допълва Ник Райх, главен изпълнителен директор на Earnings Scout.

Анализаторите омаловажиха опасенията за вируса ебола, който достигна Ню Йорк. Лекар, който наскоро се е завърнал в града след работа със заразени с ебола пациенти в Западна Африка, е дал положителна проба за вируса. Кметът на мегаполиса Бил де Блазио се опита да успокои жителите, като заяви че няма причина за тревога. При лечението на Крейг  Спенсър се спазват стриктни правила, поясни градоначалникът, като изтъкна, че вирусът не се предава по въздуха. 

Акциите на Microsoft се повишиха с 2,5%, след като софтуерният гигант обяви по-добри от очакваното приходи за тримесечието, които са се увеличили с една четвърт.

Книжата на Procter & Gamble нараснаха с 2,3%, след като производителят на стоки за бита оповести отчета си и обяви, че ще отдели поделението си за батерии Duracell.

Акциите на Amazon се сринаха с 8,3%, след компанията за онлайн търговия представи занижена прогноза за продажбите през последното тримесечие на годината, а резултатите за третото тримесечие останаха под очакванията, отчитайки най-голямата тримесечна загуба от 14 години насам.

Икономическите новини от деня показаха, че продажбите на нови домове в САЩ са достигнали 6-годишен връх през септември. Силно ревизираният надолу брой на продажбите през август обаче показва, че възстановяването в сектора все още е колебливо.

Доларът поевтиня спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се понижи с 0,01 процентни пункта до 2,27%.

Фючърсите върху американския петрол се понижиха с 1,3% до 81,03 долара за барел, а тези върху златото се покачиха с 0,2% до 1 232 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още