IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С отслабването на урагана Ирма биковете завладяха Wall Street

S&P 500 достигна нов рекорд, а Dow скочи с над 250 пункта

23:23 | 11.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борсови индекси се повишиха силно в понеделник, след като стана ясно, че щетите, нанесени от урагана Ирма, няма да бъдат толкова тежки, колкото се очакваше, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average скочи с около 260 пункта и затвори на ниво от 22 057,37 пункта, като книжата на Goldman Sachs, Apple и застрахователя Travelers Cos. допринесоха най-силно за ръста. Индексът записа най-добрата си сесия от 1 март, когато скочи с 303 пункта.

Широкият индекс S&P 500 нарасна с 1,1%, достигайки рекордно високото ниво на затваряне от 2 488,11 пункта и отбелязвайки най-силния си еднодневен ръст от 24 април. Финансовият сектор се повиши с над 1,5 на сто и зае първо място по ръст. 

Технологичният индекс Nasdaq composite се покачи с 1,2% благодарение на книжата на големите компании от сектора, сред които Apple. Цената на акциите на Apple сложи край на четиридневна губеща серия в очакване на представянето на последния iPhone.

Трите индекса се озоваха също на положителна територия за месеца.

През уикенда ураганът от пета категория Ирма достигна крайбрежието на Флорида. Впоследствие Ирма загуби силата си и се превърна в тропическа буря.

Според изчисленията на AIR Worldwide застрахователните загуби за индустрията заради Ирма ще варират между 20 млрд. долара и 40 млрд. долара.

Инвеститорите продаваха злато и американски държавни ценни книжа в понеделник, след като намалиха експозицията си към считаните за убежища активи. Доходността по 10-годишните ДЦК се повиши до 2,136%, докато фючърсите на златото с доставка през декември поевтиняха с 1,2% до 1 335,70 долара за унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още