IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ отчитат 6 млрд. бюджетен излишък през юни

Бюджетният дефицит от началото на фискалната година расте на фона на по-ниските приходи от корпоративни данъци

13:18 | 14.07.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Федералното правителство на САЩ отчете бюджетен излишък от 6 млрд. долара през юни в сравнение с излишък в размер на 50 млрд. долара през същия месец година по-рано, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данни на Министерство на финансите.

От началото на годината до юни дефицитът възлиза на 401 млрд. долара, което е с 27% повече спрямо същия период на 2015 г, показва месечният отчет.

Постъпленията през миналия месец са в размер на 330 млрд. долара, докато разходите са за 323 млрд. долара.

Отчитайки календарните корекции, излишъкът през юни е в размер на 10 млрд. долара в сравнение с коригирания излишък от 50 млрд. долара през юни 2015 г.

Корпорациите плащат по-малко в хазната през тази фискална година и по тази причина бюджетният дефицит на правителството се раздува, коментира MarketWatch.

Общо бюджетните приходи от началото на фискалната година до момента са се повишили с едва 1%, като в същото време разходите нарастват с 4%.

Приходите от корпоративни данъци се стопяват с 11% за текущата фискална година. Бюджетната година на правителството започва през октомври и приключва през септември.

Бюджетната служба към Конгреса прогнозира дефицит от 534 млрд. долара през текущата фискална година, като сумата е с около 100 млрд. долара по-висока в сравнение с миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 6
ing5rov
преди 7 години
Фалшивата и куха "държава" наречена САЩ , отдавна трябваше да е фалирала...светът би бил съвсем друг без тоя огромен тумор !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още