IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси стартират сесията с минимални отклонения*

Инвеститорите се фокусираха върху финансовия отчет на Apple и началото на двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ

18:18 | 28.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските акции бележат минимални отклонения на старта на сесията във вторник. Инвеститорите се фокусираха върху финансовия отчет на Apple, началото на двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ и международните новини, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбелязва спад от 0,19% до 18 004,47 пункта. Широкият индекс S&P 500 се покачва с 0,08% до 2 110,63 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е нагоре с 0,03% до 5 061,01 пункта.

Срещата на централните банкери на САЩ започва днес, като заключенията от нея ще бъдат представени в сряда. Серията разочароващи данни от последното заседание на Фед накара икономистите да намалят очакванията си за представянето на американската икономика през 2015 г.

Инвеститорите ще следят за ключови коментари относно евентуалното покачване на лихвените проценти. Но тъй като председателят Джанет Йелън няма да изнася пресконференция след края на срещата, анализаторите не очакват съществени новини от Фед тази седмица.

Фючърсите върху суровия петрол поскъпнаха минимално след новините за предполагаемо отвеждане на американски товарен кораб. Арабската телевизия Al Arabiya предаде, че американският плавателен съд е бил отведен до Бандар Абас на южното крайбрежие на Иран. Информацията не е потвърдена, а представител на Вашингтон е заявил пред Ройтерс, че няма сигнали, че американски кораб е бил отведен до иранско пристанище.

На корпоративния фронт акциите на Apple поевтиняват с 1% до 131,25 долара. За кратко ценната книга достигна историческа цена от 133,60 долара, след като технологичният гигант изненада приятно с финансовия си отчет за първото тримесечие.

Пазарната капитализация на Merck скача с 5%, като акцията е напът да запише най-доброто си дневно представяне от януари 2014 г. насам. Дружеството повежда печелившите в състава на Dow Jones, след като цифрите за печалбата на акция и приходите се оказаха далеч над прогнозите на анализаторите.

След края на търговията междинните си отчети ще публикуват Twitter, Samsung Electronics, Kraft Foods, GoPro и други.

Фючърсите върху суровия петрол поскъпват 21 цента до 57,20 долара за барел. Контрактите върху златото изтриват 1,80 долара от стойността си до 1 201,40 долара за тройунция.

Доларът поевтинява спрямо еврото. Доходността по 10-годишните щатски облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, се покачва до 1,95%.

Нейра Чехич от Bloomberg коментира очакванията на анализаторите за предстоящото заседание на Фед

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

* Информацията е актуална към 18:15 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още