IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Target отчита по-добри от очакваното продажби и печалба през първото тримесечие

Акциите на компанията скочиха с над 7% до 58,40 долара на акция в предборсовата търговия в сряда

15:47 | 17.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската верига супермаркети Target отчита по-добри от очакваното резултати през първото тримесечие, съобщава Ройтерс.

Продажбите в обектите на Target, отворили поне преди година, се понижават с 1,3% при прогнози за 3,6-процентов спад. Според компанията продажбите се понижават заради по-малкото клиенти, посетили магазините и заради по-малкото закупени продукти. Това обаче се компенсира отчасти от ръст на търсенето на бански костюми, на електроника като конзолата Nintendo Switch, както и на продукти, рекламирани от знаменитости като Виктория Бекъм.

Нетната печалба на Target расте до 681 млн. долара (1,23 долара на акция) през тримесечието, приключило в края на април. Година по-рано печалбата беше 632 млн. долара (1,05 долара на акция). 

Приходите се понижават с 1,1% до 16,02 млрд. долара.

Акциите на компанията скочиха с над 7% до 58,40 долара на акция в предборсовата търговия в сряда.

През февруари Target заяви, че ще предприеме „агресивни дейности“, ще въвежда промени в магазините и ще инвестира в нови марки и технологии, за да се справи с конкуренцията от страна на Wal-Mart и Amazon.com.

„Въпреки че сме уверени в плановете си, сме изправени пред редица насрещни ветрове в сегашната обстановка“, казва Браян Корнел, главният изпълнителен директор на Target.

Онлайн продажбите нарастват до 4,3% от общите приходи, като през същото тримесечие на миналата година делът им беше 3,5%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още