IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОПЕК: Петролът може би намери дъното

Генералният секретар на организацията предупреди за бъдещ скок в цените, ако инвестициите в нови находища са прекалено ниски

10:25 | 27.01.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
ОПЕК: Петролът може би намери дъното

Цената на суровия петрол тип Брент се задържа над 48 долара за барел във вторник след коментар от страна на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), че цените може би са намерили дъното, предава Ройтерс.

Генералният секретар на ОПЕК Абдула ал-Бадри заяви, че цената на петрола може да е спряла спада си и предупреди за риск от бъдещ скок до 200 долара за барел, ако инвестициите в нови находища са прекалено ниски.

„Пазарът на суров петрол ще продължава да се консолидира в близко бъдеще“, заявиха анализатори от ANZ. Те добавиха, че петролът тип Брент се е търгувал в рамките на 48-50 долара за барел миналата седмица и не показва сериозно движение.

„Генералният секретар на ОПЕК коментира вчера, че цените може да са стигнали дъното, но че няма непосредствена перспектива производителите от картела да започнат обсъждане на намаляване на добива до средата на годината“, заявиха от ANZ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 2
GoldBear
преди 9 години
на 25 долара свършва пътя :) демек продължаваме напред
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
azazaz
преди 9 години
Идеална възможност за скорошен още един пъш надолу около $40.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още