IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът продължава да поевтинява въпреки временната слабост на долара

На пазара на злато все още са налице много силни дългосрочни фундаменти

11:37 | 28.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът продължава да поевтинява въпреки временната слабост на долара

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

Основните стоки започнаха новата седмица, продължавайки негативните настроения от петък. Щатският петрол се понижи за девети път през последните десет търговски сесии. Това е една от най-отрицателните серии за суровината от началото на годината. Натискът върху петрола бе подновен от слабите данни за печалбата на индустриалния сектор в Китай. Отстъплението в цената на щатския долар даде рядка възможност за възход на стоките, но те не успяха да се възползват от ситуацията.

Без съмнение новината, която оказа най-силно влияние на стоките през отминалия ден, бе свързана с поредната доза негативни новини, идващи от Китай. Компаниите от индустриалния сектор в региона регистрираха понижение в печалбата си през юни. Това натежа допълнително върху представянето на местната икономика, която отчаяно се опитва да си върне старите нива на икономически растеж. Китай е вторият потребител в света на нефтени продукти и спадът в икономическата експанзия на страната несъмнено оказва силен натиск върху котировките на петрола.

USOIL

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още