IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът записа съживяване след очаквания за повишено търсене от Китай

Тенденцията остава негативна от гледна точка на предлагането и потреблението на петрол

16:53 | 26.08.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Петролът записа съживяване след очаквания за повишено търсене от Китай

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

Фючърсите върху американския петрол прекъснаха свободното си падане и отново се върнаха над цената от 39 долара за барел. Ден по-рано цената на суровината се намираше под 6-годишното си дъно, но във вторник новините за понижените лихвени проценти в Китай върнаха апетита на инвеститорите към суровината. Пекин е най-големият потребител на енергийни стоки и търсенето на суровината е силно зависимо от представянето на икономиката на азиатската страна.

Тенденцията остава негативна от гледна точка на предлагането и потреблението на петрол. Данните от изминалата седмица показват покачване в броя на нефтените платформи, което бе в основите на поевтиняването на „черното злато“. Действията на китайското правителство в подкрепа на икономиката сигнализират, че страната има вътрешни проблеми, а прогнозите на АЕИ са за забавяне в ръста на търсенето на петрол от Китай с 3,2% през 2016 година.

В сряда ще бъдат публикувани петролните запаси от САЩ, което ще повиши динамиката при търговията с „черното злато“. В случай на по-големи запаси от очакванията може да станем свидетели на нови годишни дъна при енергийните суровини.

Добрите новини за петрола са поевтиняването на „зелените пари“ и ниската цена за барел. Ако цената остане под 40 долара, можем да станем свидетели на намаляване на броя на нефтените платформи, което да оскъпи суровината.

OILUS

Фючърсите върху лек суров петрол с доставка през месец октомври поскъпнаха с 1.07 долара, или 2.8%, до 39.31 долара за барел. Цената продължава да се движи в низходящ тренд, но прекъсна серията си от големи загуби и се върна над 39 долара, след като инвеститорите се възползваха от паричната политика на Китай. Осцилаторът RSI ни показва, че цената се намира в зоната на свръхпродажбите, но страхът от свръхпредлагането на пазара оказва по-силен натиск върху котировките на петрола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
Винаги съв се кефил на щуротиите, които се пишат при такива "анализи". Според повечето български пишман медии, китайската икономика рухва, борсата е в колапс, юанът пада до нулата и пр.дивотии. И в същото време се очаква повишено търсене на петрол в рухващата икономика. Глупости на търкалета. Спомнете си до не много отдавна хамерикосите как тормозеха Китай да си обезцени юана. Сега това стана, но било много льошоза всички. А китайските пенсионни фондове, като по-прости, изкупуватна безценица обезценени акции. Сигурно побъркани от рухването на "дракона".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още