IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийската верига Delhaize продава „Пикадили“*

Купувач е AP Mart, което е българско инвестиционно дружество, стойността на сделката не се разкрива

10:04 | 27.02.14 г. 10
Белгийската верига Delhaize продава „Пикадили“*

Белгийската верига за търговия на дребно с хранителни продукти Delhaize Group обяви на сайта си, че е подписала в сряда споразумение с AP Mart за продажбата на бизнеса си в България.

У нас компанията притежава веригата „Пикадили“, след като през 2011 г. придоби срещу  932,5 млн. евро тогавашния й собственик Delta Maxi Group.

Стойността на сегашната сделка не се разкрива, нито се предоставя допълнителна информация за купувача AP Mart.

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на годината, като предстои да бъде одобрена от регулаторните органи.

В съобщение до медиите бе уточнено, че AP Mart е българско инвестиционно дружество, което е сключило споразумение с белгийската компания „Делез груп” за покупка на веригата магазини „Пикадили” в България. 

Предмет на споразумението е придобиването на 54 магазина от веригата в България.

След приключване на сделката новият собственик ще обяви стратегията си за развитие на веригата.

„АП Март” е българско инвестиционно дружество, регистрирано по Търговския закон. Собственици на компанията са Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, пише в съобщението. Ангелов е един от собствениците на фирма "Градус". Петър Дудоленски има дългогодишен опит в управлението и инвестициите в молове и други недвижими имоти.

Веригата „Пикадили” включва 28 супермаркета „Пикадили” (шест от тях във Варна, шестнадесет в София и по един в Пловдив, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин и Габрово), както и магазини „Пикадили Дейли” в София и Варна. 

Delhaize Group развива дейност в девет държави на три континента. В края на 2013 г. мрежата за продажби на групата е включвала 3534 магазина. Приходите на групата за 2013 г. възлизат на 21,1 млрд. евро.

В края на 2012 г. за Delhaize Group са работили приблизително 158 хил. служители. Акциите й са листнати на борсата в Брюксел NYSE Euronext Brussels и на New York Stock Exchange в Ню Йорк.

* Допълнена с информация за собствениците на AP Mart

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Мен ми е любопитно кои са другите вериги в "сегмента" на Пикадили? Щото в Русе има всякакви, но само Пикадили затвориха, най безславно. То вярно, че Русе е беден град и може би затова няма други магазини от "сегмента" на Пикадили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
Ей, не бях се сетил, че всъщност Пикадили не ме иска като клиент. Ами добре... то трябва да има взаимност. Тогава поне да не си спират инкасовия автомобил посред улицата, че с каруцата и коня не можем да минем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 6
misanthrope
преди 10 години
Аз не мога да разбера, защо си мислите с колегата Натрий, че Пикадили иска да е ваш магазин?Има си пазарна ниша. Т-Маркет е магазина, на тези, дето искат да им е евтинко. Е верно, няма синьо сирене, вади се направо от палетата, но е евтинко.Пикадили е позициониран високо. Добре подреден, светъл. уютен, има и по-отбрани неща, но е по-скъпо, нормално е. Пикадили е в конкуренция с Фантастико и Била до някъде и въпроса е с какво те го превъзхождат а не че ще се съсипе, защото ти и колегата пазарувате от дискаунтъри
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Може така да направи с Lafka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 11
Императорът
преди 10 години
Ами ей-сега държавата трябваше да го купи, за да го превърне във верига на Българските производители, и дори после да го превърне в АД и да го препродаде на дребните търговци и на фермерите, за да бъде тяхна собственост като алтернатива на западащите им магазинчета.Т.е. държавата щеше да стори това, ако Императорът бе премиер - при сегашните управници единственият приоритет е развъждането нъ хъхряшкият "Хелекторат" !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 9
ПИЧ
преди 10 години
Колегата Натрии го е казал, какво трябва да се направи,а аз да добавя, че трябва генерално да се смъкнат цените, за да влизат повече хора, респ. да не се чувстваш "ограбен" на касата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 5
misanthrope
преди 10 години
И защо се чувстваш ограбен като минеш на касата?Можеби Т-Маркет е твоя магазин тогава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
Натрий
преди 10 години
Пет неща трябва да се случат в Пикадили, за да стане моят магазин:Клиентът да не се чувства ограбен, като мине на касата;Да махнат рибните щандове, от които миришат магазините;Да зареждат конкурентни продукти от един клас, а не само които са им изгодни;Инкасото им да не се държат като дербеи и да запушват движението в най-натоварените часове;Вечер да работят повече каси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
iasen4o
преди 10 години
Това пикадили през една година го препродават - явно нещо не му е читаво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още