IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп в съседска война заради "най-добрия" голф комплекс в света

Милиардерът е вдигнал ограда около къщата на съсед и му е пратил сметката за 2820 британски паунда - половината от общите разходи

09:35 | 07.06.11 г.
Доналд Тръмп в съседска война заради "най-добрия" голф комплекс в света

Доналд Тръмп строи голф комплекс, което по думите му ще бъде "най-добрият в света". Съоръжението се простира на площ от 500 хектара на североизточното крайбрежие на Абърдийншър в Шотландия. 

Милиардерът има разрешително да построи две игрища от шампионски тип, луксозен хотел, клуб и 950 къщи.

Американецът обаче иска строителна виза за прилежащата земя, на която се намира домът на Дайвид Милн, пише Daily Mail. Според Тръмп, къщата на Милн е "грозна". Самият Милн обаче живее в нея заедно със съпругата си от 20 години и няма никакво намерение да се мести.

През 2009 г. милиардерът се опита да купи имотите на Милн и трима други собственици, като им предложи 15% над исканата цена. Милн обаче заяви, че офертата е "смехотворна и обидна".

Сега изглежда Доналд е променил тактиката. Той е вдигнал ограда около къщата на Милн и му е пратил сметката за 2820 британски паунда - половината от общите разходи. Милн твърдо отказва да плати, като твърди, че това е пореден опит да бъде "унижен и тормозен". Според него оградата струва не повече от 800 паунда и е направена от възможно най-евтините материали.

Луксозният голф курорт трябва да отвори врати другото лято, но според Милн проектът изостава и няма да успее да спази този срок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още