IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовете за имоти в Европа с най-силен ръст в капиталовите стойности от 2007

През първото тримесечие фондовете отчитат 1% увеличение, след като през последните три години имаше застой, а често пъти дори и спад

13:40 | 20.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Фондовете за имоти в Европа с най-силен ръст в капиталовите стойности от 2007

Непубличните фондове за имоти в Континентална Европа отчетоха най-силния тримесечен ръст в капиталовите стойности на имотите от 2007 г. насам, сочи доклад.

Водещи в това отношение са фондовете в Германия и Франция, като за ръста на континента положителен ефект е изиграло възстановяването на европейската икономика, се казва в проучване на Европейската асоциация на инвеститорите в непублични фондове за имоти (INREV).

Капиталовият ръст през първото тримесечие бе 1% в сравнение с негативна или почти непроменена стойност през последните три години.

Общата възвръщаемост (включваща както капиталовия ръст, така и приходите от наеми) за тримесечието бе 1,6%, непроменена от последното тримесечие на 2010 г.

„Възстановяването на капиталовите стойности в континентална Европа е отражение на възстановяването в общата икономика на много от тези пазари“, коментира Каспър Хесп, главен мениджър Проучвания в INREV.

„Нашият тримесечен индекс подсказва за някои окуражителни данни за инвеститорите, но е прекалено рано това да бъде потвърдено като възходящ тренд за останалата част от 2011 г.“, смята той.

От INREV отбелязват също така, че фондовете са благоприятно повлияни от завръщането на кредиторите на пазара. Фондове с нива на ливъридж от над 60% отчетоха възвръщаемост от 2%, докато при тези с ливъридж от до 40% - показателят бе 1,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още