IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия запорира имущество на мафията за 100 млн. евро

Сред блокираните имоти са 17 ресторанта, барове и пицарии

16:31 | 30.06.11 г.
Италия запорира имущество на мафията за 100 млн. евро

Италианското правосъдие постави под запор имущество на стойност около 100 млн. евро на Камората - мафията, която действа в Неапол и околностите му, предаде Франс прес.

Поставянето под запор е извършено в рамките на разследване срещу Камората, в което бяха замесени имената на висш полицейски чиновник и на футболист.

Виторио Пизани, шефът на бригадата за спешна намеса към полицията на Неапол, е заподозрян, че е предавал поверителна информация за разследването срещу предприемач, свързан с Камората. С това му е позволил да избегне конфискация на имуществото и да насочи разследването в друга посока.

Разследването и запорът на имуществото засягат главно мафиотския клан Ло Русо, част от Камората. От запорираните 100 млн. евро най-малко 30 млн. са внесени по 150 банкови сметки.

Сред блокираните имоти са 17 ресторанта, барове и пицарии. Една от пицариите е собственост на известната фирма "Реджина Маргерита", в която е акционер Фабио Канаваро, защитник в италианския национален отбор и световен шампион от 2006 г. Самият Канаваро обаче не е пряко замесен в разследването, водено заради пране на пари, изнудване и данъчни измами.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още