IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агрия Груп придобива арендатор на 8 хил. дка земеделска земя в Добричко

Сделката е част от инвестиционната програма на холдинга за увеличаване на обработваемите земеделски площи и засилване на ескпортната ориентация

17:39 | 10.10.11 г.
Агрия Груп придобива арендатор на 8 хил. дка земеделска земя в Добричко

Агрия Груп Холдинг АД е сключила предварителен договор за придобиване на 100% от дяловете на Тони-М ЕООД, съобщи дружеството чрез БФБ-София. Предварителният договор е сключен на 7 октомври 2011 г.

Придобиваното дружество развива агропроизводство в района на Североизточна България и по-конкретно на територията на община Генерал Тошево в област Добрич.

Компанията е титуляр на право на собственост на активи и права, включително недвижими имоти – стопански постройки, ведно с прилежащ терен, движими вещи – селскостопанска техника с прикачен инвентар и права на арендоване или наемане на близо 8 000 дка земеделски земи, се казва в съобщението.

Сделката предстои да бъде финализирана в срок до края на ноември 2011 г. В сделката не участват свързани и/или заинтересовани лица и тя не не попада в приложното поле на чл.114, ал.1 от ЗППЦК, тъй като такъв тип сделка съгласно предмета на дейност на Агрия Груп е в рамките на обичайната търговска дейност.

Сделката е в изпълнение на част от инвестиционната програма на холдинга в направление увеличаване на обработваемите земеделски площи и засилване на ескпортната ориентация на компанията, каквато е стратегията за развитие в дългосрочен план.

Агрия обработва около 80 000 дка земеделска земя, като дружеството притежава 4 хил. дка земеделска земя по данни от 2007 г. Агропроизводителите на холдинга са Кристера – Агро ЕООД, гр. Търговище, което наема и обработва земя в региона на гр. Попово и Агро ЕООД, гр.Варна.

Консолидираната печалба на Агрия Груп Холдинг за първата половина на 2011 г. нараства със 79% на годишна база до 1,852 млн. лв., а продажбите достигат 30 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 8,3% до 3,90 лв. за акция и 26,5 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още