IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оригинален дизайн и функционални решения за мебели и хотелско оборудване

Изложенията “Светът на мебелите“ и СИХРЕ ще се проведат в София от 26 до 29 октомври

11:12 | 25.10.11 г.
<p>
	<em>Снимка: iec.bg</em></p>

Снимка: iec.bg

От 26 до 29 октомври 2011 г. в Интер Експо Център – София потребители и ценители ще станат свидетели на последните дизайнерски и технологични решения в сферата на мебелната индустрия – на изложението “Светът на мебелите“, и в сферата на хотелското, ресторантското, кетъринг и СПА оборудването - на изложението СИХРЕ.

На “Светът на мебелите“ български и чуждестранни компании ще изкушават клиента чрез авторски мебели с дърворезба и скулптура, проекти за цялостно художествено оформление на интериори, художествена обработка на стъкло и класически витраж. Фирмите традиционно залагат на еко- и здравословни разработки – матраци без лепила и ортопедични матрачета за деца и бебета.

Екстравагантни мебели във футуристичен стил ще си съперничат със състарени мебели с уникален дизайн и с ръчно изработени елементи, като дърворезба, за приза в престижния конкурс ''Мебел на годината''. В конкурса тази година участват 14 фирми с над 20 продукта, а победителят ще бъде обявен на 26 октомври. Същия ден ще стане известен и победителят в конкурса на “АДП Смолян” за продуктов дизайн на промишлено изделие за серийно производство.

Конференциите “Насърчаване на износа на българските мебели”, организирана от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост в България, и  "Иновации в горската промишленост и инженерния дизайн", организирана от факултет Горска промишленост на Лесотехническия университет, ще се състоят на 27 и 28 октомври.

На 27 октомври от 14.00 ч. ще се проведе презентация на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на тема „Възможности за финансиране по Оперативна програма “Конкурентоспособност по приоритетни оси 1, 2 и 4“. 

В уъркшопа Designer Talks на дизайнерска група ЧЕРГА ще вземат участие лектори от Испания, Италия, Мексико и др.

Изложението СИХРЕ ще презентира продукти и технологии, които покриват високите изисквания на ресторантьорския и хотелиерския бизнес през 2011 г. от обзавеждането до специализирания софтуер, информационните и охранителни системи, ползвани в бранша.

Сред основните направления на изложбата са още професионалното кухненско, барово, сладкарско и кетъринг оборудване и модерен интериорен текстил. Ще бъдат представени и рекламно-информационни елементи от ново поколение, които се грижат за имиджа на съвременния ресторантьорски и хотелиерски бизнес.

Срещата-дискусия ''Качеството на туристическото обслужване, професионалното оборудване и подготовката на кадри. Проблеми и решения'' ще допълва програмата на 11-ото издание на изложението СИХРЕ тази година. По темите ще дискутират специалисти от Национална Асоциация ХОРЕКА, Българска агенция по безопасност на храните, Българска туристическа камара, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация и др.

За повече информация: www.iec.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още